خصوصیت بارز دادگاه صلح رسیدگی در روزهای تعطیل می باشد
به گزارش سیاسی، مدیرکل آموزش قوه قضاییه با اشاره به اینکه تشکیلات سیستم قضایی در دادگاه صلح هم وجود دارد، اظهار داشت: ایجاد وحدت رویه و پیشگیری از تشتت آرا در دادگاه های صلح انجام می گیرد.
به گزارش سیاسی به نقل از مهر، دوره تربیت مدرس دادگاه های صلح با حضور حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس شورای حل اختلاف کشور، مهدی جوهری مدیر کل آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و محمدرضا مرادی حقگو سرپرست معاونت قضایی مرکز حل اختلاف و تعدادی از قضات سراسر کشور برگزار گردید.
مهدی جوهری مدیرکل آموزش قوه قضاییه ضمن اشاره به لازم الاجرا بودن قانون جدید شورای حل اختلاف و دادگاه صلح، اظهار داشت: در جهت تشریح سیاستهای آموزشی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه و در اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف و دادگاه صلح، سرفصل های آموزشی برای تولید محتوا با همکاری و مشارکت مرکز توسعه حل اختلاف استخراج شد، با آموزش بیشتر از ۵۰۰ قاضی در دادسراهای سراسر استان ها امکان توزیع نیرو به دادگاه های صلح فراهم گردد.
وی اذعان کرد: برنامه هایی با عناوین نحوه ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف و نوآوری های قانون جدید، صلاحیت های دادگاه صلح، قلمرو نظارت دادگاه صلح بر تصمیمات شورای حل اختلاف، آیین رسیدگی در دادگاه صلح و ظرفیت ها و نقش شورای حل اختلاف نتیجه هم اندیشی شورای راهبری دادگاه صلح بود.
مدیرکل آموزش قوه قضاییه اضافه کرد: در فراخوانی از قضات مجرب دادگستری استان ها دعوت شد با شرکت در دوره های تربیت مدرس دادگاه های صلح به هم اندیشی و ایجاد وحدت رویه واحدی در آرا برسیم و از تشتت آرا در دادگاه های صلح جلوگیری نماییم، ازاین رو این نشست در جهت احقاق حقوق عامه مردم فعال شد تا اهداف مورد نظر به جامعه هدف که متشکل از قضات دادگاه صلح است، منتقل شود.
جوهری اضافه کرد: آموزش های ضمن خدمت قضات دادگاه های صلح استمرار دارد و دریافت بازخوردها و بازرسی و نظارت جدی حین انجام کار با تمام قوت جریان دارد.
وی خاطرنشان کرد: در قانون جدید، دادگاه صلح دادگاهی است که تعامل بیشتری با شورای حل اختلاف دارد و نتایج آن قطعا شفاف تر خواهد بودف ازاین رو باید اراده قانونگذار به شکل مطلوب اجرا شود تا از انباشت پرونده ها در نوبت رسیدگی جلوگیری شود.
مدیرکل آموزش قوه قضاییه همینطور اظهار داشت: دادگاه صلح دادگاهی است که تشکیلات سیستم قضایی داشته باشد و تفاوتی از حیث مزایا با سایر قضات ندارد، بلکه در قانون دیده شده به ازای صلح و سازش پاداش برای قضات لحاظ شود و همینطور مواعید فعالیت دادگاه های صلح در خارج از وقت اداری و ایام تعطیل و مناسبت ها انعطاف پذیر است و پشتوانه قانونی هم دارد.
حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس شورای حل اختلاف کشور هم ضمن اشاره به مسائل ریز و فنی موجود در قانون جدید شورای حل اختلاف و آیین نامه های موجود به زوایا، ظرفیت ها و حدود صلاحیت موجود در دادگاه های صلح پرداخت.
وی اظهار داشت: دادگاه صلح مثل سایر دادگاه ها است با این تفاوت که نقش اول آن صلح و سازش و تعامل بیشتری با شورای حل اختلاف دارد در واقع در کنار هر دادگاه صلح یک شورای حل اختلاف برای تسهیل در رفع مسائل حقوقی مردم مستقر است.
رئیس شورای حل اختلاف کشور اضافه کرد: در مصالحه همه نوع مصالحه وجود دارد گاهی به گذشت و گاهی شیوه رسیدن به حق بیان می شود و بسته به رضایت طرفین دارد.
علی مهاجری از اساتید مجرب دادگاه صلح قضات هم در این جلسه اظهار داشت: دادگاه صلح بعنوان یک نهاد نوپا، مقررات خاصی دارد و لازم است، آیین رسیدگی و نحوه اجرای آن در دادگاه صلح مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد و دیدگاه های کاربردی قضات نزدیک به هم شود.
وی اظهار نمود: دادگاه های صلح در کنار دادگاه های دادگستری قرار دارند و با صلاحیت های مشخص، همان اختیارات و نظاماتی را دارند که سایر دادگاه ها دارد.
مهاجری اضافه کرد: اساتیدی که از سراسر استان ها به این دوره ها در نشست هم اندیشی دعوت شده اند، راهکارهای واحدی را در فرآیند رسیدی به پرونده ها به قضات دادگاه صلح استان خود منتقل می کنند.
وی با اشاره خصوصیت های بارز قضات دادگاه صلح، خاطرنشان کرد: قضات دادگاه صلح باید آیین دادرسی مدنی را بخوبی بداند، مضاف بر این که اطلاعات بیشتری هم باید نسبت به قضات حقوقی و عمومی داشته باشند و با مسائل حادث و دچار دادگاه های صلح آشنا باشند، تا فرآیند رسیدگی به پرونده ها با سهولت و سرعت لازم صورت گیرد.
مهاجری اضافه کرد: بجا بود تا پیش از تشکیل دادگاه های صلح دوره ها برگزار گردد تا در اثر سطح توانمندی علمی خاص این نوع دادگاه ها حقوق مردم تحت شعاع قرار نگیرد که البته سرعت عمل در اجرا و برگزاری دوره تربیت مدرس سراسر استانهای کشور تا حدود قابل توجهی اثرگذار می باشد.
دادگاه صلح نهاد جدیدی است که به باعث قانون شورای حل اختلاف سال ۱۴۰۲ پیشبینی شده است و ماهیت وجودی این نهاد متفاوت از دادگاه های عمومی است. مطابق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیت های شورای حل اختلاف بر مبنای قانون سابق، مضاف بر صلاحیت های جدیدی که قانونگذار برای آن پیشبینی کرده است را داراست. رسیدگی خارج از و
منبع: 30r30.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب