دعوای قدرت بین اصولگرایان به روایت ایمانی

دعوای قدرت بین اصولگرایان به روایت ایمانی

سیاسی: به گزارش سیاسی، ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا می گوید: اختلاف بین اصولگرایان یا ایدئولوژیکی است یا بر سر قدرت است.



جواد مرشدی: با شروع پاییز و نزدیک شدن به موسم انتخابات اختلافات در اردوگاه اصولگرایان پررنگ تر و عیان تر از قبل شده است و تحلیل ها حکایت از ورود اصولگرایان به انتخابات 1402 ذیل چند فهرست جداگانه دارد.

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا نیز بر همین اعتقاد است و به سیاسی می گوید؛«مشخصا بین این گروه ها اختلاف نظرهای خیلی جدی وجود دارد و این که اینها بتوانند با همدیگر باز هم به یک فهرست مشترک برسند محل ابهام است»
مصباحی مقدم: اصلاح طلبان دقیقه ۹۰ به میدان می آیند /اصولگرایان خامی و غفلت نکنند روحانی و سیدحسن خمینی کاندیدا می شوند؟ /برنامه اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس خبرگان
او معتقد می باشد ضرورتی ندارد اصولگرایان برای یک وحدت حداکثری و رسیدن به یک فهرست تلاش کنند و این را هم می گوید که؛«اختلاف بین اصولگرایان یا ایدئولوژیکی است یا بر سر قدرت است»
مشروح گفتگوی خبرگزاری سیاسی با ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا را بخوانید؛
*********

آقای ایمانی! موضع گیری های اخیر برخی چهره های شاخص اصول گرا نشان از ایجاد یک چند دستگی در میان اصولگرایان دارد، باتوجه به نزدیکی انتخابات مجلس ریشه این شکاف که در چند انتخابات اخیر تکرار هم شده است در چه می بینید؟

درحال حاضر و در این مقطع زمانی، جریان ها و جناح های سیاسی در جامعه ما خیلی محل اعتنای عمومی نیستند، یعنی یک زمانی بود که مردم توجه به این داشتند که اصلاح طلبان چه می گویند، اصولگرایان چه می خواهند و در موقع انتخابات به کاندیدای این جناح یا آن جناح رأی دهند، الان مردم نگاهشان نگاه جناحی به این معنا که توجه داشته باشند که در درون این جناح های سیاسی چه می گذرد و آنها را تعقیب کنند و تمایل داشته باشند که به این جناح رأی دهند یا آن جناح نیست و این مسائل خیلی خاص عموم نیست.
نه اصلاح طلبان محل اعتناء مردم هستند نه اصولگرایان
یعنی به صورتی سیاست زده شده اند؟

بله می توان گفت نوعی سیاست زدگی و جناح زدگی در بین مردم وجود دارد و به اعتقاد بنده نه اصلاح طلبان و نه اصولگرایان در این انتخابات خیلی محل اعتناء مردم نیستند. در نظر داشته باشیم الان در جریان اصلاح طلب هم اختلاف نظرات خیلی جدی داریم، آنها هم با چندپارگی مواجهند و در درون این جریان هم نگاه به تحریم انتخابات وجود دارد هم نگاه به شرکت در انتخابات و فهرست دادن و معرفی کاندیدا.

در حال حاضر در جریان اصولگرایان در این حد اختلاف نیست، در انتخابات های قبلی هم اختلافاتی وجود داشت که گاهی در دقیقه 90 این اختلاف ها حل شد و مواردی هم بود که با چند لیستی روبرو شدیم. در این انتخابات پیش رو هم حتما در میان اصولگرایان اختلاف نظر جدی وجود دارد.
بین شورای وحدت، ائتلاف و پایداری ها اختلاف نظر جدی وجود دارد


با این وجود بنظر شما آیا شورای وحدت، شورای ائتلاف و پایداری ها به اجماع و ارائه یک فهرست واحد خواهند رسید؟

مشخصا بین این گروه ها اختلاف نظرهای خیلی جدی وجود دارد و این که اینها بتوانند با همدیگر باز هم به یک فهرست مشترک برسند محل ابهام است و شاید هم به فهرست واحد نرسند. غیر از آنها تعدادی از جریان های دیگر اصولگرا هم وجود دارند که ممکنست به آن چیزی که اسمش را می گذارند شورای ائتلاف یا شورای وحدت تمکین نکنند و شاید باز هم یک فهرست یا جریان جدا از سمت آنها ارائه گردد. بدین سبب الان از این منظر اصولگراها هم باوجود تلاشی که می کنند شاید یک جریان واحد جهت شرکت در انتخابات نباشند.
ضرورتی ندارد اصولگرایان به وحدت برای یک فهرست برسند


شاید اساسا خیلی ضرورت هم نداشته باشد تلاش شود برای یک نوعی وحدت که همه اصولگرایان تحت یک پرچم و فهرست در انتخابات شرکت نمایند. این تلاش در دوره های قبلی انتخابات هم شد، ولی نتیجه عملی آن این نشد که در درون بطورمثال مجلس، یکپارچگی به وجود بیاید.





چرا این یکپارچگی ایجاد نشد، مجلس که در اختیار اصولگرایان است؟

چون بمحض اینکه انتخابات به اتمام رسید، با وجود اینکه فهرست واحد داده شد، ولی جریان های مختلف کار خودشان را کردند، یعنی شاید اصلا احتیاج هم نباشد که برای ایجاد وحدت تلاش شود.

شما این رقابت درون جناحی را ناشی از چه می بینید؟ بطورمثال حذف رقیب چقدر به این اختلافات درون جریانی دامن زده است؟

دلایل مختلف دارد. یکی از دلیلهای آن نوع نگاه ایدئولوژیک و ماهیتی است که به مجموعه انقلاب و نظام اسلامی و برداشت هایی از نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، یعنی این نگاه، نگاه ماهیتی و ایدئولوژیک در بعضی از اصولگرایان است.
اختلاف بین اصولگرایان یا ایدئولوژیکی است یا بر سر قدرت است


یعنی همان نگاه انقلابی و انقلابی تر؟

بله ولی این ها تعابیر جدیدی است که روی آن می گذارند. ولی در هر صورت اختلاف نظرهای ایدئولوژیک اصطلاحا وجود دارد. در مورد برخی دیگر از این طیف ها نه، مساله مساله قدرت است؛ فکر می کنند که آنها قدرت بیشتری دارند، آن چیزی که به نام جریان اصولگرای سابق نامیده می شود، این ها دیگر به اندازه کافی سرکوب شده اند و فقط اسم اصولگرایی را دارند یدک می کشند و در حقیقت باید میدان را به این طیف های جدید محول کنند.

البته این افراد این چنین فکر می کنند من نمی گویم درست است، دارم نظرات آنها را می گویم. در حقیقت دعوا دعوای قدرت است. طبیعی هم هست. وقتی که یک جریان و جناح سیاسی، هم دولت و هم مجلس را در اختیار داشته باشد، قدرت همیشه میل به انشقاق پیدا می کند و بمحض اینکه به قدرت می رسند، به این فکر می افتند که خب سهم اینها چه شده است، سهم شان از بین رفته یا خرد شده است، و باید فقط خودشان در قدرت باشند. این خاصیت در انحصار و در قدرت بودن است.
مردم گرفتار سیاست زدگی شده اند


اگر به اجماع نرسند، آیا راه برای پیروزی طیف های دیگر حاضر در انتخابات بطورمثال اصلاح طلبان و اعتدالیون باز خواهد شد یا...؟

نه، من اینطوری فکر نمی کنم که راه برای آنها باز شود. اولا همانطور که گفتم یک نوع سیاست زدگی در بین مردم وجود دارد. اصلا نگاه مردم برخلاف آن نگاهی است که سیاسیون از این جناح و آن جناح دارند و فکر می کنند بطورمثال تمام این مردم منتظرند که این جناح فهرست دهد و همه بروند پای صندوق های رأی و به آن رأی دهند، بنظر من اصلا اینطور نیست.

اصلاح طلب ها برخی شان در انتخابات حاضر می شوند، چه در درون اصلاح طلب ها انشقاق باشد یا نباشد و برخی دیگرشان هم در انتخابات به شکل علنی حضور پیدا نمی کنند، چه اصولگرایان وحدت داشته باشند چه نداشته باشند.
شورای وحدت نمی تواند اختلاف در جریان اصولگرا را جمع کند


بنابراین به نظر شما از شورای وحدت هم در این خصوص کاری برنمی آید؟

نه، تصور نمی کنم آنها بتوانند اختلاف این طیف بزرگ را در نهایت جمع کنند. شاید هم به مصلحتشان نباشد، یعنی اگر این اقدام را در انتخابات گذشته هم با پادرمیانی و ریش سفیدی حل نمی کردند و می گذاشتند این اختلاف، مسیر طبیعی خودش را طی کند، الان به این مشکلات نمی افتادند.
یک طیفی از اصولگرایان می خواهند کار خودشان را بکنند و فهرست خودشان را بدهند


من فکر می کنم این ایده در بین سران اصولگرا و ائتلافشان وجود دارد که مثل سالهای قبل که تلاش کردند همه زیر پرچم جمع شوند، الان دیگر چنین اراده ای وجود ندارد و فکر می کنند باید رها کنند و اگر یک طیفی از اصولگرایان نمی خواهند این مسیر را طی نماید کار خودش را بکند و فهرست خودش را اصطلاحا منتشر کند.

27212





منبع:

1402/07/16
17:28:26
5.0 / 5
540
تگهای خبر: برنامه , جامعه , دولت , شورا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سیاسی بین الملل