صنعت دفاعی عرصه اثبات اصل خوداتكایی

صنعت دفاعی عرصه اثبات اصل خوداتكایی

به گزارش سیاسی صنعت دفاعی ایران در دولت تدبیر و امید، با تولید و رونمایی از تازه ترین فناوری های نظامی در حوزه های موشكی، پهپادها، جنگنده ها و عرصه رزم زمینی، دریایی و هوایی، اصل تكیه بر توان داخلی ایران در حراست و دفاع از مرزهای كشور را اثبات كرد.


صنایع دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی یکی از مهم ترین، کارامدترین صنایع کشور است از آن رو که با وجود اینکه بیشترین تحریم ها و محدودیت های بین المللی را از همان ابتدای انقلاب تجربه کرده است، هیچ وقت از تلاش باز نایستاده و نیازهای دفاعی کشور را تأمین کرده است. این تجربه دشوار و سخت اما زمینه پیشرفت های قابل ملاحظه ای را در این صنعت باعث شده است که از یک سو جمهوری اسلامی را از وابستگی و تبعات آن به کشورهای دیگر تا حد زیادی رها ساخته و از طرف دیگر توان مورد نیاز را برای بازدارندگی در منطقه همیشه آشوب خاورمیانه فراهم نموده است. تمرکز بر پیشرفت در این عرصه در دولت یازدهم و دوازدهم هم مانند دیگر دولت ها، با جدیت بیشتری پی گرفته شد و طی هفت سال قبل صدها نوع از موشک ها، پهپادها، جنگنده ها و ادوات نظامی و دفاعی ساخته و رونمایی گردید. آنچه در تمام خبرها و مراسم های این رونمایی ها مورد تاکید همه مسئولان لشکری و کشور قرار داشته و دارد، تاکید بر این اصل مهم می باشد که توان نظامی ایران تنها در راه بازدارندگی و دفاع از کشور در حال پیشرفت است.
مروری بر دستاوردهای هفت ساله دفاعی دولت
دستاوردهای تسلیحاتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در هفت سال قبل را می توان در چند دسته مشخص یعنی انواع موشک ها، ناوها، تانک ها و پهپادها قرار داد. تسلیحاتی که یا ارتقای نسل یافته اند و یا با تاکید بر توان و دانش داخلی ساخته شده اند. ساخت انواع موشک در داخل از مهم ترین اهداف کشور در امتداد دکترین دفاعی است و این مهم در دولت های اول و دوم تدبیر و امید پیگیری شده است.

نخستین موشک بالستیک میان برد ایران «عماد» بود که در مهر ماه سال 94 سردار «حسین دهقان» وزیر وقت دفاع، خبر آزمایش موفقیت آمیز آنرا اعلام و اشاره کرد: «این موشک قادر می باشد با دقتی بسیار بالا اهداف را مورد برخورد قرار دهد و آنرا کاملا نابود کند.» موشک کروز قدیر، نقطه زن «فاتح ۳۱۳»، کروز نصر هواپایه، موشک کروز برد بلند زمینی «هویزه»، موشک بالستیک ذوالفقار و فاتح مبین، بالسیتک میان برد خرمشهر، هوا به هوای فکور، از مهم ترین موشک های ساخته شده یا ارتقا یافته در هفت سال قبل بوده است. موشک های بالستیک و کروز حاج قاسم و ابومهدی هم هفته گذشته و به مناسبت روز صنعت دفاعی رونمایی گردید. موشک شهید سلیمانی با برد ۱۴۰۰ کیلومتر که کنترل آیرودینامیکی؛ آنرا نسبت به نمونه های مشابه در دنیا منحصربه فرد کرده است یازده متر طول و۷ تن وزن دارد. سرعت ورود به جو موشک شهید حاج قاسم ۱۲ ماخ و سرعت برخورد آن ۵ ماخ است. نوع موشک سوخت جامد مایل به پرتاب و سکوی پرتاب متحرک تاکتیکی است. سرعت آماده سازی آن تنها چند دقیقه بوده و به سبب سرعت بالای ورود به جو قابلیت عبور از سامانه های پدافندی را دارد. قابلیت های منحصربه فرد این موشک طی روزهای بعد از رونمایی آنرا به یکی از موضوعات مهم خبری در جهان تبدیل کرد.
سامانه های دیگری هم در حوزه دفاع هوایی در هفت سال قبل مورد بهره برداری و تولید قرار گرفت که از مهم ترین آنها می توان سامانه های راداری «قدیر»، آگاه الفجر 3، فتح ۱۴، نذیر و بینا، سامانه هوشمند فرماندهی و کنترل پدافند «پیامبر اعظم»، سیستم توپخانه ای هوشمند «سماوات» است.
ورود سامانه اس 300 به کشور بعد از توافق برجام هم در صنعت دفاعی نقطه عطف مهمی است. اما سامانه «باور-۳۷۳» مهم ترین پروژه موشکی پدافندی بومی است که در مرداد سال قبل با حضور رئیس جمهوری رونمایی گردید. یک سلاح پدافند هوایی زمین پایه که در کلاس برد و ارتفاع بلند جای گرفته و طراحی آن با نگاه به سامانه های روز دنیا و با تاکید بر دانش و تجربیات متخصصان ایرانی و با بهره بردن از فن آوری سامانه های بومی صیاد ۲ و ۳ انجام شده است. شناسایی همزمان 300 هدف، ردگیری 60 هدف و درگیری با 6 هدف همزمان از خصوصیت های قابل توجه این سامانه است.
دولت یازدهم و دوازدهم بخش مهم دیگری از توان و منابع مالی خویش را صرف ساخت و ارتقا هواپیماهای نظامی و جنگنده ها کرد و در همین راستا خط تولید انبوه نخستین جت جنگنده تمام ایرانی کوثر در آبان ماه سال 97 راه اندازی شد و در مردادماه سالجاری سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع تولید انبوه آن اطلاع داد. ساخت و رونمایی از هواپیمای جنگنده و آموزشی صاعقه 2، ماهواره ملی فجر، اولین هواپیمای دوزیست ایران، انواع بالگردها، نخستین موتور توربوجت ملی و اس 300 ایرانی، هواپیما جت آموزشی کوثر، جنگنده قاهر؛ نمونه هایی از تلاش وزارت دفاع در ارتقای توان هوایی کشور در شرایط سخت تحریم بود.
سامانه باور 373 حوزه دریایی هم باتوجه به حساسیت های موجود به سبب حضور نیروهای فرامنطقه ای در خلیج فارس اهمیت بسیاری یافت. طی سال های گذشته انواع اژدرها مانند اژدر پیشرفته «والفجر»، سامانه سیستم رانش متحرک 1800 اسب دریایی برای شناورهای تندرو، اولین کشتی اقیانوس شناسی ایران هم با نام «کاوشگر خلیج فارس»، اولین زیردریایی کلاس نیمه سنگین جمهوری اسلامی ایران با عنوان «فاتح» را در آب های سرزمینی و آزاد مورد آزمایش و استفاده قرار گرفت.
اگر تا یک دهه قبل تسلیحات حوزه های آبی، هوایی و زمینی مهم ترین اهداف نظامی و دفاعی کشور را شامل می شدند حالا اما با ورود ابزارهای رزم تازه، نیازهای کشور در زمینه ساخت انواع پهپادها هم احساس می شود. وزارت دفاع در پاسخ به این احساس نیاز در هفت سال قبل انواع پهپادها را ساخته یا ارتقا داده است. پهپاد کرار4، پهپاد فتوگرامتری مهاجر4، اولین پهپاد مسلح به موشک، پهپاد ابابیل 3 همچون این پهپادها هستند. در نمایشگاه روز صعنت دفاعی که 30 مردادماه انجام شد پهپادهای راهبردی خانواده کرار رزمی و تاکتیکی، پهپادهای مراقبت رزمی خانواده مهاجر بخصوص پهپاد مهاجر ۶، پهپاد شناسایی و رزمی برد بلند فطرس با مداومت پروازی بالا، انواع پهپادهای خانواده ابابیل و پهپاد مراقبت شناسایی صادق به نمایش عموم درآمد. «امیر هوشنگ کریمیان» جانشین مدیر عامل سازمان صنایع هوایی در آیین افتتاح این نمایشگاه مأموریت های چند منظوره حوزه رزم همچون مراقبت، شناسایی و رزم با قابلیت تداوم پروازی بالا و هم چنین جمع آوری اطلاعات راداری و رادیویی و فریب در شبکه پدافندی دشمن را از مهم ترین خصوصیت های متنوع پهپادهای به نمایش در آمده برشمرد.
تولید 20 نوع بالگرد پیشرفته، باتری های نظامی، راکت های نظامی، تانک کرار، انواع سلاح های انفرادی و تک تیرانداز، خودروی زرهی طوفان، رادار سامانه «شبیه ساز میدان مین» و هزاران دستاورد کوچک و بزرگ همگی از توانمندی های وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که در کنار دیگر نهادهای نظامی کشور تلاش نموده است تا سایه سنگین تحریم ها را از صنایع دفاعی کشور بردارد.

ایران در راه دفاع نه تهاجم
حمایت بی دریغ دولت از صنایع نظامی و دفاعی کشور باعث شده است که به قول وزیر دفاع 90 درصد نیازهای نظامی کشور در داخل تولید شود و از این منظر ایران دستکم در بین کشورهای همسایه خود سرافرازانه به توان داخلی خود تکیه کرده است. در خیلی از حوزه ها در آستانه بی نیازی از خارج است. اعمال انواع تحریم های ظالمانه ضد ایران سبب شده که متخصصان خبره ای در این حوزه تربیت شده و ایران مانند همسایگان خود نیازمند متخصصان خارجی برای بهره گیری از سامانه های نظامی نداشته باشد.
دولت در حالی تمام قد از صنایع نظامی حمایت می کند که تحریم ها روز به روز اداره کشور را دشوارتر می کنند، آمریکا هر لحظه برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران در تقلاست و همسایگان ایران هر ساعت زرادخانه های عظیم تسلیخاتی خویش را با مبالغ نجومی گسترش می دهند. با این همه اما دکترین دولت بر این اصل مشخص تاکید دارد که در کنار زبان نرم و دیپلماتیک با جهان باید بازوی نظامی و دفاعی در کشور هم روز به روز تقویت شود چونکه از هم ارزی این دو عزت و امنیت کشور تأمین می شود.


1399/06/05
18:11:21
5.0 / 5
2197
تگهای خبر: آمریكا , آموزش , ایران , برجام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
سیاسی بین الملل