سردار جلالی:
تقویت چرخه تولید ذخایر ملی اقتصاد كشور ضروریست
به گزارش سیاسی دومین نشست تخصصی بررسی ابعاد و نتایج اقتصادی شیوع كرونا با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور و تعدادی از استادان اقتصاد دانشگاه های كشور برگزار گردید.
به گزارش سیاسی به نقل از ایسنا، سردار غلامرضا جلالی در دومین نشست تخصصی بررسی ابعاد و نتایج اقتصادی شیوع کرونا با اشاره به اینکه در بیان راهکاری هایی همانند مردمی کردن اقتصاد فراتر از تبیین سیاست ها، نیازمند نظام عملیاتی برای پیاده سازی هستیم، اظهار نمود: معمولا در اقداماتمان تا مرحله سیاست گذاری پیش می رویم ولی در مرحله پیاده سازی و اجرا گرفتار مشکل می شویم.
وی افزود: در مدیریت بحران و یا مصون سازی اقتصاد کشور که باید در ایده و طرح به مدل جامع تری برسیم نیازمند سطحی از مداخلات دولت می باشد که به صورت زیربنایی تغییری بنیادین در سیاست ها ایجاد شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه تغییرات در حوزه اقتصادی دو دسته است، افزود: یک مورد اقدامات کوتاه مدت و زود گذر و به تعبیری یک بار مصرف است و دیگری مجموعه ای از اقدامات زیربنایی است. ما باید موضوعات مهم و اساسی را استخراج نماییم و سپس بدانیم در هر کدام از اینها چه موضوعات مهمی نهفته است تا اشکالات احصا و برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه باید یک سری از کالاها در داخل کشور تولید شود تا برای تأمین مایحتاج و تأمین معیشت مردم به کشور اطمینان بدهد، خاطرنشان کرد: نکته بعدی حفظ چرخه ای از تولید و برو رسانی ذخایر ملی اقتصاد کشور است که می تواند مازاد بر تولید باشد و دولت به شکلی هدایت کند که بعنوان ذخیره حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه نگاه به جهانی شدن و خیلی از پیمان های بین المللی بیشتر به تسلط جریان سرمایه داری جهانی می انجامد و به ابزاری برای فشار تبدیل می شود، خاطرنشان کرد: به صورت مثال امروز جنگ آمریکا با چین، روسیه و ایران تماما در محور اقتصاد و بستر آن نظامات اقتصاد بین الملل است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: ساختار اقتصاد مقاومتی باید ما را به سمتی ببرد که ضمن تعامل، بتوانیم رویکردهای ملی و مستقلانه ای داشته باشیم. دنیا به سمت سیستمی شدن پیش می رود ولی در کنار سیستمی شدن دنیا، امکان شبکه ای - سلولی بودن را هم باید در نظر داشت. در الگوی استقرار اقتصاد مقاومتی درون زا که با بیرون تعامل دارد، امکان جزیره شدن در شرایط بحران هم وجود دارد.
وی افزود: در چنین موقعیتی اگر در شرایطی قرار گرفتید که محاصره شدید و یا جنگ اقتصادی رخ داد که امروز با گوشت و پوست احساس می شود امکان استمرار حیات اقتصادی و حتی رشد و توسعه وجود دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب