آیین پایانی سی و چهارمین كنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
رئیس قوه قضاییه: باید اقدامات خلاقانه در زمینه وحدت اسلامی صورت گیرد
به گزارش سیاسی رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: اگر شخصیت پیامبر (ص) شناخته و پرچمداری او برای ارائه دین و سعادت انسان خوب معرفی شود، حقیقتا انسان راه نجات را یافته است و در میانه همه آفت ها و تهدیدها می تواند خودرا حفظ كند.
به گزارش سیاسی به نقل از ایسنا، به نقل از میزان، آیت الله رئیسی در مراسم اختتامیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با تبریک میلاد مسعود پیامبر اعظم (ص) و امام صادق (ع)، پیام تقارن زمانی این دو ولادت در دو مقطع مختلف را یاد شده قرار داد و اظهار داشت: معنا و مفهوم این تقارن این است که مسیر هدایت، مسیری است که باید همیشه سالک طریق حق، آنرا گم نکند.
وی با اشاره به اینکه رسول گرامی اسلام جلوه اخلاق و مهرورزی و همه ارزش های انسانی است، افزود: دینی که او برای بشر آورده است، می تواند تمام شئون زندگی انسان معاصر را اداره کند و امر دین، دنیا، آخرت، مادیات، معنویات و در یک کلمه سعادت انسان را در دنیا و آخرت رقم بزند.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: اگر شخصیت او شناخته و پرچمداری او برای ارائه دین و سعادت انسان خوب معرفی شود، حقیقتا انسان راه نجات را یافته است و در میانه همه آفت ها و تهدیدها می تواند خودرا حفظ کند.
دستور رئیس دستگاه قضا به دادستان تهران برای رسیدگی به دلیل صدور مجوز صادرات به افراد فاقد صلاحیت
آیت االله رئیسی با اشاره به اینکه سبک زندگی نبوی بهترین زندگی برای انسان معاصر است، به برگزاری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی و نقش آن در کوشش برای تبیین مسئله وحدت اشاره نمود.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله تسخیری، رئیس پیشین شورایعالی مجمع جهانی تقریب مذاهب، برای حجت الاسلام والمسلمین شهریاری، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب آرزوی توفیق کرد.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: باید اقدامات خلاقانه در زمینه وحدت اسلامی صورت گیرد و با استفاده از همه صاحبنظران و صاحبان اندیشه و خرد کار دنبال شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع وحدت بسیار مهم و راهبردی و استراتژیک است، اظهار داشت: پس از جنگ جهانی دوم و شکل گرفتن جهان دو قطبی در شرق و غرب و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، آنچه نظام سلطه در مقابل خود می دید، قدرت اسلام بود.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: در یک بررسی در دانشکده های مسئول بررسی موضوعات سیاسی واجتماعی و فرهنگی جهان، به این نکته رسیدند که تنها قدرتی که در مقابل سلطه گری نظام سلطه، قدرت ایستادن دارد و این ظرفیت در آن موجود است که نگذارد نظام سلطه به منافعش برسد، قدرت اسلامی است.
آیت الله رییسی با اشاره به قدرت اسلام در ایستادگی در مقابل نظام استکباری و نظام سلطه آمریکا و صهیونیسم اظهار نمود: این ها در اتاق های فکر خود موضوع مقابله با قدرت اسلام را بررسی کردند و به فکر یافتن راهکارهایی برای این کار افتادند که هر کدادم از این راهکارها حلقه های یک زنجیره است.
رئیس قوه قضاییه با تشریح حلقه های این زنجیره اظهار داشت: آنها به این فکر افتادند که در کشورهای اسلامی، نظام های مسلط را وابسته کنند و در این خصوص بسیار تلاش کردند. همین طور به دنبال آن افتادند که گروه های تکفیری را تشکیل دهند و تاسیس و تشکیل گروه های تکفیری و مسلح کردن آنها به سلاح های جدید و پشتیبانی مالی و اطلاعاتی آنها از دیگر حلقه های این زنجیره است.
وی اظهار نمود: حلقه سومی که به راه انداختند امپراتوری رسانه ای برای ایجاد شبهه، تفرقه و ایجاد جدایی بین ملت های مسلمان در فضای دیجیتال و مجازی و همین طور در رسانه های مکتوب و صوتی و تصویری بود. آنها رادیوها و تلویزیون های بسیاری را تکثیر و در تمام جهان اسلام آغاز به تفرقه افکنی و ایجاد شبهات و چند دستگی کردند.
آیت الله رییسی خاطرنشان کرد: کار چهارم آنها در حلقه های این زنجیره، اهانت به ساحت مقدس بهترین مخلوق عالم هستی، وجود مقدس نبی اکرم (ص) و اهانت به مقدسات در جای جای کشورهای اروپایی و مغرب زمین و اقدامات دیگری بود که در این رابطه برای سرکوب جریان عدالت خواه مقاوم انجام می دادند که در هر جایی صدایی مقابل قدرت های استکباری بلند شد، به دنبال سرکوب آن بوده اند
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه این ها حلقه های یک زنجیره است، اظهار داشت: آنچه امروز اتفاق می افتد، در اتاق های فکر این ها بررسی می شود. با ظهور انقلاب اسلامی و پرچمداری امام (ره) قدرتی به نام اسلام و قرآن بازتولید شد و ملتی به پاخاسته، مقاوم، مصمم و فعال در میدان رخ نمود که این را برنمی تابیدند.
وی با اشاره به شکل گیری دو جریان اسلام هراسی و گرایش به غرب اظهار نمود: با ظهور انقلاب اسلامی نه فقط در ایران بلکه در منطقه، ملت ها بیدار شدند و به برکت خون مقدس شهیدان، عالمان و مجاهدان جهل زدایی در عالم شروع شد.
آیت الله رییسی در ادامه اذعان کرد: بیداری، در منطقه صورت گرفت و مردم مسلمان منطقه اعلام نمودند که می خواهند مسلمان زندگی کنند و در تمام شئون زندگی آنها خدا و دستورات الهی حاکم باشد و نظام سلطه تعیین کننده نباشد و این را فریاد زدند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه تصور نظام سلطه آن بود که با سرکوب بیداری اسلامی توفیق پیدا کرده است، اظهار داشت: اگر مردم بیدار شدند، مگر می توان با یک حرکت وابسته این بیداری را سرکوب کرد؟ این بیداری همیشه هست و روز به روز بیشتر و بیشتر می شود. می توانند برای مدتی دولتی را سرکار بیاورند؛ اما بیداری را نمی توانند از بین ببرند و بیداری همچنان باقیست و باقی می ماند.
وی افزود: به برکت این نگاه اگر تا روز گذشته در فلسطین قرار بود پشت میزهای مذاکره مساله رفع اشغالگری دنبال شود، موضوع امروز به دست مجاهدان فلسطینی است و ابتکار عمل دست جهادگران در این حوزه است و این ها آینده فلسطین را رقم می زنند.
آیت الله رییسی عنوان کرد: امروز مساله ایستادن در مقابل نظام سلطه راهبرد نظام اسلامی است و در این میدان، وحدت، همبستگی، یکپارچگی، همدلی، هماهنگی، همکاری و همراهی استراتژی پیروان تعالیم اسلامی است و این راهبردی است که همیشه امام خمینی (ره) بر آن تاکید داشتند و امام خامنه ای نیز بعنوان یک راهبرد قطعی بر آن تاکید دارند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه اظهار داشت: این وحدت و یکپارچگی باید توسط همه اندیشمندان، خردمندان و صاحبنظران و صاحب بصران به رسمیت شناخته شود. هر کس دانسته یا ندانسته، خواسته یا نخواسته در بین امت اسلامی تفرقه ایجاد نماید و در جهت خلاف وحدت حرکت نماید، حتما در جهت راهبرد دشمن است و هر کس که با قلم و بیان خود، با تمام وجود خود در جهت وحدت امت اسلامی گام بردارد، در راه این راهبرد اصلی و اساسی امت اسلامی حرکت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه موضوع وحدت، مساله مهم و تاکتیکی در جهان اسلام است، اظهار داشت: لازم است بدانیم وحدت الزامات و اقتضائاتی دارد که باید به آنها پایبند بود. الزامات وحدت این است که در جهت وحدت نظری و عملی تلاش نماییم و همه ظرفیت های جهان اسلام را در مقابله با دشمنان اسلام به کار ببندیم و مراقب باشیم که در این بین، جهان اسلام در مقابل مسیحیت نیست؛ بلکه در مقابله الحاد است. جهان اسلام در مقابل یهودیت نیست و خود یهودیت در مقابل الحاد یهودی است.
آیت الله رییسی در ادامه اذعان کرد: این الحاد امر خطرناکی برای ادیان ابراهیمی است؛ پس وحدت بین مذاهب و ادیان، وحدت بین اقوام و ملت ها مساله بسیار مهم و راهبردی است. ادیان ابراهیمی در خداپرستی اشتراک دارند و ما امروز در مقابل جریان ملحدی که می خواهد مردم، انسان و زندگی انسان معاصر را از خدا جدا کند، ایستاده ایم.
رئیس قوه قضاییه افزود: باید همه ادیان ابراهیمی در مقابل این نگاه صف آرایی کنند و این نکته اساسی است که باید توجه داشت. همه خردمندان و اندیشمندان در جهان اسلام باید خودرا موظف به بصیرت آفرینی، تبیین موضوع وحدت و لزوم اتحاد امت اسلامی خصوصاً نسبت به جوانان بدانند و از مسائلی که امروز در فضای مجازی و فضاهای مختلف ذهن جوان مسلمان را در گوشه ای از عالم مشغول می کند، شبهه زدایی کنند و به این سئوالات و شبهات پاسخ دهند.
وی ادامه داد: امروز بر علما و دانشمندان همه کشورهای اسلامی است که نسبت به لزوم و آثار وحدت و آفاتی که ممکنست این وحدت عظیم را تهدید کند، روشنگری کنند و لطمه شناسی و لطمه زدایی کنند و این وظیفه علما و خردمندان است
آیت الله رییسی خاطرنشان کرد: هفته وحدت و سی و چهارمین نشست وحدت پیامش این است که همه خردمندان، دلسوزان و اندیشمندان در این حوزه باید احساس مسئولیت و بصیرت آفرینی کنند؛ دشمن را معرفی نمایند؛ لطمه ها را بشناسانند و مسلمانان را نسبت به آن آگاه کنند و هر جا لازم است، فریاد بزنند تا جامعه اسلامی همیشه نسبت به وجود تهدیدها آگاه باشد و فرصت ها را بشناسد.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: یکی از لطمه هایی که باید همیشه مراقب آن بود، موضوعی است که رهبری معظم انقلاب با تعابیر "سنی آمریکایی و صهیونیستی" و "شیعه انگیسی" نسبت به آن هشدار دادند. این دو جریان را باید مراقب بود. این ها کسانی هستند که به نام دین و شریعت و پرچم دفاع از دین، به دین و وحدت لطمه می زنند و همیشه باید مراقب آنها بود.
وی اظهار نمود: امروز باید مراقب کسانی بود که به ظاهر آدم هایی مسلمان هستند؛ ولی در گوشه و کنار جریان وحدت را تهدید می کنند. این کار حقیقتا تهدیدکننده جریان اسلامیت و وحدت جامعه اسلامی است و باید مراقب این قضیه بود.
آیت الله رییسی در ادامه با تاکید بر ضرورت حساسیت نسبت به موضوع مقاومت اظهار داشت: ایستادگی فعال باید فعال تر شود و جریان بیداری که در کشورهای اسلامی ایجاد شده، باید بیشتر و بیشتر شود و مقاومت و ایستادگی مساله مهم و اساسی امروز است.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: بزرگترین مدالی که خداوند به رسولش داد، شرح صدر بود. این مدالی است که خداوند به هر کس بدهد، در مقابل همه ناملایمات اهل مقاومت و ایستادگی می شود؛ کمااینکه پیامبر (ص) بعنوان الگوی جهان بشریت شرح صدر داشت و این شرح صدر از او یک انسان با ظرفیت ساخت که در راه انسان سازی قرآنی، جامعه سازی قرآنی، جریان سازی، گفتمان سازی و ایجاد زمینه تمدن سازی حرکت کرد.
وی تصریح کرد: امروز برای تفکر اسلامی، جریان سازی در جهت دین و ارزش های دینی باید صبور، مقاوم، فعال و اهل ایستادگی بود که در این میدان حتما پیروزی خواهد بود. ما با یک دشمنی طرفیم که یک چهره ای مثل حاج قاسم سلیمانی امنیت ساز که قهرمان مبارزه با تروریسم است را تروریسم معرفی می کند.
آیت الله رییسی افزود: اهانت به نخستین شخصیت عالم هستی را بعنوان آزادی بیان معرفی می کند. اگر به میثاق بین المللی توجه کنید این خلاف تبصره ماده ۱۹ حقوق بشر است. آقای رئیس جمهور فرانسه، به قانون بین المللی پایبند باش و به قانون کشور خودت فرانسه پایبند باش. در سال ۱۸۸۱ قانون مطبوعات کار این نشریه را در آنجا قابل تعقیب می داند؛ نه به قانون کشور خودت عمل می کنی و نه به میثاق بین المللی پایبند هستی و نه به اصول انسانی پایبندی و برخلاف همه موازین در مقابل دو میلیارد معتقد به پیامبر (ص) سخن می گویی.
آیت الله رئیسی بیان داشت: برخلاف همه موازین در مقابل دو میلیارد معتقد به پیامبر (ص) سخن می گویید و نفرت عمومی برای خود می آورید.
وی ادامه داد: در دل خیلی از مردم نسبت به موضع گیری رئیس جمهور فرانسه نفرت بوجود آمده است.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: آن کسی که در کلیسا خون ریخت، آنکه سر می بُرد و داعشی که منطقه را ناامن میکند، دست ساخته های شما هستند.
آیت الله رئیسی اظهار داشت: در انتخابات ریاست جمهوری دور سابق آمریکا، دو کاندیدا اقرار کردند که داعش و القاعده و گروه های تکفیری را ما تشکیل دادیم؛ آنوقت نیروی حماس و حزب الله که برای دفاع از سرزمینشان ایستادگی می کنند، بعنوان تروریست باید معرفی شوند.
رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: در عرصه وحدت، چون دشمن دنبال توطئه و فتنه است، به نام پیامبر وحدت آفرین (ص) و به نام شهدای شیعه و سنی که برای وحدت تلاش کردند، باید تلاش مضاعف برای حفظ وحدت و انسجام انجام داد.
آیت الله رئیسی سنگ بنای وحدت را مقاومت فعال و سنگ بنای تفرقه را سازش ذلیلانه عنوان نمود.
وی اظهار داشت: اقتضائات وحدت باید بیش از این برای مردم و نخبگان تبیین شود.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در موضوع کرونا، همکاری همه کشورهای اسلامی می تواند بسیار کارساز باشد. استفاده از نظریات و تجربیات کادر درمانی و بهداشتی می تواند زمینه وحدت و همیاری کشورهای اسلامی را در مقابله با این بلیه فراهم آورد.
منبع: سیاسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب