سردار جلالی:

هفت استان ایران، هسته ای شده اند

هفت استان ایران، هسته ای شده اند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه کشور امارات به تازگی مبادرت به راه اندازی آزمایشی نیروگاه اتمی براکه کرده است، اظهار داشت: در مورد وضعیت ایمنی و امنیت این نیروگاه سوال های جدی مطرح گردیده است و امارات باید در مورد پاسخگو باشد.


به گزارش سیاسی به نقل از ایسنا، سردار غلامرضا جلالی به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای، با اشاره به اینکه مبحث فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران بعد از انقلاب اسلامی از مهم ترین مباحث در حوزه سیاست خارجی کشور بوده است، اظهار داشت: در صورتی که در زمان رژیم ستمشاهی، آمریکا و اروپایی ها به علت وابستگی نظام سیاسی ایران به آنها از بهره برداری از نیروگاه های هسته ای در ایران (بدون دخالت ایران در توسعه و بهره برداری) حمایت می کردند، اضافه کرد: با این وجود با روی کار آمدن یک حکومت مستقل در ایران نه تنها حمایت ها از توسعه بهره برداری از نیروگاه های هسته ای قطع شد، بلکه سنگ اندازی های مختلف برای حذف کامل صنعت هسته ای در ایران آغاز گشت.
وی ضمن اشاره به اینکه طی این سال ها ایران با درک این مورد که نمی تواند آینده انرژی خویش را به تصمیم دشمنان گره بزند وارد عرصه فعالیتهای هسته ای شد، اظهار داشت: خباثت آنها سبب شد تا ایران با یک بی اطمینانی کامل به سمت توسعه فعالیتهای صلح آمیز هسته ای و آنهم بحث فوق پیشرفته تکمیل چرخه سوخت هسته ای حرکت نماید.
جلالی ضمن اشاره به اینکه مسئله هسته ای امروز نماد خودباوری، استقلال و توانایی ملت ایران برای حرکت به سمت جلو است، اظهار داشت: چند دهه است که غرب تلاش دارد تا مبحث انرژی هسته ای را در ایران متوقف نماید اما با درایت مقام معظم رهبری و ایستادگی ملت این صنعت همچنان سرپا و به سمت جلو حرکت می کند.
وی ضمن اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی در این سالها بارها با اقدامات خشونت بار خود همچون ترور شهدای هسته ای تلاش داشته تا فناوری هسته ای ایران را از بین ببرد، اضافه کرد: خون سرخ و پربرکت این شهدا سبب گشته است که امروز فناوری صنعت هسته ای ما به یک علم و فناوری بومی تبدیل گردد که قائم به اشخاص نیست و نابود شدنی هم نخواهد بود.
جلالی با تکیه بر اینکه دشمن راه چاره ای جز پذیرش ایران هسته ای صلح آمیز و قوی ندارد، اظهار داشت: شکست کارزار فشار حداکثری دولت آمریکا آخرین تیر در ترکش دشمن برای توقف فناوری هسته ای در ایران بود و به لطف خدا سد تحریم ها هم با سیل اراده قوی ملت ایران بزودی فرو می ریزد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ضمن اشاره به اینکه این سازمان حسب تدابیر رهبری و سیاست های بالادستی، در حوزه پدافند پرتوی مبادرت به راه اندازی یک قرارگاه عملیاتی کرده است، اظهار داشت: در این قرارگاه، موضوع هایی همچون مقابله با تهدیدات پرتوی، ارتقای آمادگی های عمومی کشور، تهیه و اجرای طرح واکنش اضطراری، ایجاد زیرساخت های درمانی در دستور کار است.
وی با اشاره به اینکه آژانس انرژی اتمی بعنوان مرجع بین المللی در مباحث هسته ای بر لزوم وجود ساختارهای پدافند غیرعامل در زمینه پرتوی تاکید دارد، اضافه کرد: امروز 7 استان ایران هسته ای شده اند و صنعت هسته ای در خیلی از بخش های کشور همچون بخش بهداشت و درمان مورد استفاده است و بنابراین توسعه مباحث ایمنی، امنیت و دفاع و ایجاد زیرساخت های لازم برای بهره برداری امن از این تکنولوژی از دستورکارهای قرارگاه پدافند پرتوی است.
جلالی ضمن اشاره به اینکه سازمان پدافند غیرعامل در سالهای گذشته برگزاری رزمایش ها و تمرین ها برای مقابله با حوادث احتمالی پرتوی در مقایسه های مختلف را برگزار کرده است و همچنان این رزمایش ها در دستور کار است، اظهار داشت: خوشبختانه در بخش های توسعه زیرساخت های بهداشت و درمان هم اقدامات خوبی صورت گرفته است و در تلاش هستیم تا قطب درمان مصدومیت های پرتوی در کشور را راه اندازی نماییم.
وی ضمن اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم در بحث حوادث و نتایج پرتوی احتیاج به ساماندهی و تعیین تکلیف نظام ارجاع درمانی است، خاطرنشان کرد: از همین رو نیاز بود تا تشکیلاتی بعنوان قطب درمانی در نظر گرفته شود و این مورد را دنبال کند.
جلالی افزود: در مبحث حوادث شیمیایی با عنایت به سوابق و توانمندی هایی که در دانشگاه بقیه الله(عج) وجود داشت، این تشکیلات بعنوان قطب درمان مصدومیت های شیمیایی تعیین شد. در حوزه هسته ای هم نیازمند چنین نظام ارجاعی بودیم که با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مقدمات آن فراهم گردید.
وی ادامه داد: در این راستا، مقرر شد ما در گام نخست خود زیرساخت هسته ای یک مجموعه بعنوان اورژانس هسته ای داشته باشیم که رفع آلودگی اولیه و درمان هسته صورت گیرد. از همین رو باید در استانی هایی که این زیرساخت ها قرار دارند مجموعه های دوگانه با کاربری درمان سوانح سوختگی و تشکیلات رفع آلودگی و اوژانس هسته ای ایجاد شود که در استان مرکزی و اصفهان این ساختار بوجود آمده و در حال بهره برداری است. در استان بوشهر هم این ساختار در دست ساخت و در آستانه بهره برداری است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: این مراکز در واقع لایه دوم کار امداد و نجات و درمان در استانهای میزبان زیرساخت هسته ای را انجام می دهند.
جلالی خاطرنشان کرد: در مورد ایجاد یک مرکز که هم مرجع درمان هسته ای باشد و هم وظایف قطب را انجام دهد، مباحثی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان شد و در نهایت مرکز پزشکی نوین هسته ای زیر نظر بیمارستان شهید چمران وظایف قطب درمان مصدومیت های پرتوی را بر عهده گرفت. به همت وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، کلنگ راه اندازی این مرکز تخصصیِ درمان مصدومیت های پرتوی، سال قبل زده شده و ان شاءالله افتتاح می گردد.
وی پژوهش و تحقیقات را جزو وظایف دیگر قطب درمان پرتوی دانست و اظهار داشت: این بیمارستان می تواند بعنوان مرجعی برای آموزش سایر مراکز درمانی در زمینه پرتوی هم نقش بسزایی ایفا کند.
وی اظهار داشت: سازمان پدافند غیرعامل کشور به کمک دانشگاه یزد مرکز آموزش مهارتی درمان های مصدومیت حوزه CBRN را ایجاد کرد که در طول 3 سال فعالیت خود بالغ بر 5 هزار نفر را به صورت کاردانی و آموزش مهارتی، تربیت کرده است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد، حفظ، کنترل و ارتقای سطح آمادگی پاسخ به حوادث هسته ای یکی از وظایف و اقدامات مهم سازمان پدافند غیرعامل کشور است، خاطرنشان کرد: همچون دستاوردهای دیگر سازمان پدافند غیرعامل در حوزه پرتوی تدوین اسناد راهبردی و عملیاتی پدافند پرتوی و ساختار سازی در استان های هسته ای است. ایجاد قرارگاه های استانی و شهرستانی پدافند پرتوی هم در جهت ارتقای آمادگی های عمومی و سطح دانش و مهارت مسؤلان جهت مقابله با حوادث احتمالی است.
وی با اشاره به اینکه همه کشورهای دارای صنعت هسته ای بنابر الزامات ایمنی آژانس بین المللی انرژی اتمی باید سازوکار مقابله با حوادث احتمالی و آمادگی های لازم را داشته باشند، اظهار نمود: سازمان پدافند غیرعامل کشور با ایجاد قرارگاه پدافند پرتوی نسبت به طرح ریزی و برنامه ریزی طرح های پاسخ اضطراری و رزمایش های تخصصی کرده است. در همین راستا امسال رزمایش هایی در استان مرکزی، اصفهان و بوشهر صورت خواهد گرفت.
جلالی با تکیه بر اینکه صنعت هسته ای از نظر رعایت استانداردهای ایمنی و امنیت عملا بی همتاست، اضافه کرد: با این وجود لزوم دارد تا در مقابل حوادث احتمالی با درصد وقوع اندک آمادگی ها در کشور پدید آید.
فرمانده قرارگاه پدافند پرتوی کشور با اشاره به اینکه امروز در منطقه جنوب غرب آسیا و در نزدیکی برخی مرزهای کشور تاسیسات هسته ای وجود دارد، اظهار داشت: بر همین مبنا ما تلاش داریم تا ضمن ارزیابی مخاطرات محیطی و رصد تحولات سطح آمادگی ها را ارتقا بخشیم.
جلالی ضمن اشاره به اینکه برای مثال کشور امارات به تازگی مبادرت به راه اندازی آزمایشی نیروگاه اتمی براکه کرده است، اظهار داشت: خیلی از کشورهای منطقه و حتی برخی انجمن های تخصصی نسبت به وضعیت ایمنی و امنیت این نیروگاه سوال های جدی دارند و حتی کشوری همچون قطر این نگرانی ها را به آژانس انرژی اتمی منعکس کرده است.
وی با اشاره به اینکه امارات باید در مورد وضعیت امنیت و ایمنی این نیروگاه به کشورهای منطقه پاسخگو باشد، اظهار داشت: کشورهایی که می خواهند از انرژی پیشرفته هسته ای بهره برداری کنند باید بتوانند استانداردهای پیشرفته ایمنی و امنیت آنرا هم رعایت نمایند.
جلالی ضمن اشاره به توسعه صنعت بومی پدافند پرتوی در کشور و با اشاره به اینکه این صنعت همچون صنایع های تک و دانش بنیان به حساب می آید، تصریح کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر گام های مهمی در این عرصه برداشته شده است و دستاوردهای قابل توجهی پدید آمده است.
وی ضمن اشاره به اینکه یکی از این اقدامات، تجهیز مراکز آتش نشانی بیشتر از 50 شهر بزرگ کشور به تجهیزات مقابله با تهدیداتCBRNE است، اظهار داشت: این تجهیزات در مرکز سپند وزارت دفاع و با راهبری شهید عزیزمان دکتر فخری زاده ساخته شده بود که هم برای حفظ سلامت آتش نشان ها و هم ارتقای توان عملیاتی در زمان وقوع بحران ها بسیار موثر است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در انتها با اشاره به اینکه مسئله هسته ای، امروز به نماد اقتدار جمهوری اسلامی تبدیل گشته است، اظهار داشت: دشمن امروز می داند که این فعالیت ها ماهیت صلح آمیز دارد، اما چون این فناوری و صنعت تضمین گر رشد و پیشرفت ایران فرداست با آن مخالف است اما بطور قطع با هدایت رهبری عزیز و ایستادگی ملت این صنعت به رکن پیشرفت ایران در دهه های آتی تبدیل خواهد شد و چشم بدخواهان ایران اسلامی کور خواهد گشت.



1400/01/21
11:31:40
5.0 / 5
1479
تگهای خبر: آمریكا , آموزش , اروپا , استاندارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
سیاسی بین الملل