رئیس قوه قضاییه:
با عامل جنایت گیلان برخورد عبرت آموز خواهد شد
به گزارش سیاسی رئیس قوه قضاییه با اشاره به مبحث قتل رومینا دختر ۱۳ ساله گیلانی اظهار داشت كه برخورد دستگاه قضا با عامل این جنایت عبرتآموز خواهد بود و از مراكز علمی و دانشگاهی خواست كه به صدمه شناسی مسائل اجتماعی بپردازند.
به گزارش سیاسی به نقل از قوه قضاییه، آیت الله سید ابراهیم رییسی در جلسه امروز شورایعالی قوه قضاییه با گرامیداشت سی و یکمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، صیانت از خط امام و مکتب سیاسی آن حضرت را وظیفهای همگانی دانست و تاکید کرد: امروز ابعاد فکری امام در اندیشه و سیره عملی مقام معظم رهبری بروز و ظهور دارد و زندگی و مواضع ایشان تفسیر و تبیین بارز خط امام است.
رییس قوه قضاییه، خداباوری، خودباوری و مردم باوری را اساس و مبنای خط امام عنوان نمود و اضافه کرد: امام (ره) مردم را با همه وجود باور داشتند و اعتماد به نفس را در بین آحاد ملت افزایش دادند و از این ظرفیت عظیم انسانی در گسترش معروفات و نهی از منکرات، زشتیها و پلشتیها بهره میبردند.
رییسی خاطرنشان کرد: خط و مکتب سیاسی امام (ره) دنبال ایجاد جامعه مبتنی بر عقلانیت، معنویت، عدالت و اخلاق بود و آن حضرت در همه برنامههایشان بخصوص در تدوین قانون اساسی و طراحی ساختارهای برآمده از آن تلاش داشتند که جامعهای عدالتمحور، معنویتگرا و اخلاقی شکل گیرد.
رییس قوه قضاییه اجرای قانون را شاخص عدالت در جامعه عنوان نمود و با تاکید بر تلاش مؤثر برای رسیدن به جامعه عادل تصریح کرد: قانونگریزی ضد ارزش است و هیچکس در هیچ جایگاهی نباید به خود اجازه دهد قانون را دور بزند یا از آن تخطی کند.
رییسی با بیان اینکه اجرای قانون باید عادلانه، به دور از تبعیض و مبتنی بر اولویتها باشد، اضافه کرد: اگر در اجرای عدالت اولویتها در نظر گرفته نشود، بهجای برخورد با قاچاق سازمانیافته با کولبران برخورد میشود و بهجای تخریب ساختمانهای مجلل و شبهکاخهایی که بهصورت غیرمجاز و غیرقانونی ساخته میشوند، با آلونکها برخورد میشود که این رویه اصلاً درست نیست.
رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: شهرداریها و دستگاههایی، چون جهاد کشاورزی باید در اجرای قانون و برخورد با تخلفات با کسانی که با پول و ثروت هنگفت، در مناطق خوش آب و هوا به صورت غیرمجاز ساخت و ساز میکنند برخورد کنند؛ در برخورد با قاچاق هم اگر با دانهدرشت ها و قاچاق سازمانیافته برخورد قاطع شود، موارد کوچک و جزئی هم تمام میشود.
رییسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آغاز به کار مجلس یازدهم و منشور مقام معظم رهبری برای ترسیم نقشه راه نمایندگان جدید ملت، توجه به اقتصاد و فرهنگ را از مهم ترین محورهای این منشور دانست و بر تعامل دستگاه قضایی با قوه مقننه در پیشبرد اهداف و برنامههای نهاد قانونگذاری در این دو حوزه تاکید کرد.
رییس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت برخورد قاطع با متجاسران به قانون و تهدیدکنندگان نظم و امنیت، تصریح کرد که همکاری قوای سه گانه در کشور می تواند در گسترش عدالت و احساس امنیت از جانب مردم نقش اساسی داشته باشد.
رییسی اضافه کرد: ضابطان قضایی و همکاران ما در دستگاه قضا به هیچ عنوان نباید با کسانی که با سرقت های حرفه ای و اقداماتی، چون کیف قاپی زندگی مردم و امنیت روانی آنها را به خطر میاندازند، کوچکترین مسامحه و مماشات کنند و با این افراد باید قاطعانه برخورد کرد.
بیتردید با عامل جنایت گیلان برخورد عبرتآموز خواهد شد
رییس قوه قضاییه همینطور به مبحث قتل دختر ۱۳ ساله گیلانی اشاره نمود و با تاکید بر اینکه برخورد دستگاه قضا با عامل این جنایت عبرتآموز خواهد بود، در عین حال از مراکز علمی و دانشگاهی خواست که به صدمه شناسی مسائل اجتماعی بپردازند تا ریشه و علل و عوامل چنین جنایات هولناکی که احساسات عمومی را جریحهدار می کند، بررسی شود.
رییسی یکی از علل و عوامل اصلی حوادث و جنایاتی نابخشودنی همچون حادثه گیلان را دوری از خلاق و معنویت دانست و متذکر شد: عدالت در توزیع ظرفیت ها، تأمین معیشت مردم و توجه به اخلاق و معنویت در جامعه از مهم ترین اصول کاهش ناهنجاری های اجتماعی و اقتصادی می باشد که باید بیشتر از همه مورد توجه مسؤلان اجرایی قرار گیرد.
قتل جوان سیاهپوست توسط پلیس جلوهای از آمریکای بینقاب بود
رییس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنانش به اعتراضات مردمی در ۲۷ شهر آمریکا بعد از قتل ناجوانمردانه یک شهروند رنگین پوست به دست پلیس این کشور اشاره نمود و آنرا فریاد بلند مردمی دانست که سالهاست حقوقشان زیر سایه نژادپرستی نظام استکباری آمریکا و دیگر کشورهای غربی نادیده گرفته شده است.
رییسی اظهار داشت: امروز با هویدا شدن چهره بی نقاب آمریکا بر همگان ثابت شده این کشور بزرگترین ناقض حقوق بشر و قطعنامه های سازمان ملل و میثاق های بین المللی است و معترضان آمریکایی با شعار «بگذارید نفس بکشیم»، مدیریت این نظام استکباری و مدعیان حقوق بشر در غرب و ایادی آنها در منطقه را به چالش کشیده اند که امید است آتش این خشم دامنگیر رهبران نظام سلطه شده و آنها را به زیر کشد.
گزارش سازمان بازرسی درباره غیزانیه: آبفا و شرکت نفت تخلف کردند
در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با عرضه گزارشی در مورد حوادث اخیر غیزانیه استان خوزستان اظهار داشت: طرح آب رسانی به منطقه غیزانیه در سال ۹۴ تصویب و اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملّی در نظر گرفته شده است و این پروژه تابحال ۹۰ درصد هم پیشرفت فیزیکی داشته، ولی در به ثمر نرسیدن آن شاهد کوتاهی هایی بوده ایم در حالیکه این پروژه به مراتب زودتر از این قابل اتمام بود.
وی در ادامه تصریح کرد که مشابه این مسأله، موارد دیگری هم در استان خوزستان وجود دارد که بازرسی استان موظف به پیگیری و عرضه گزارش درباره آنها شده است.
تشکل پرونده قضایی برای مدیران شهرداری کرمانشاه
رییس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه کرمانشاه که منجر به فوت یکی از شهروندان این شهر شد پراخت و اظهار داشت: واحد اجراییات شهرداری کرمانشاه برای تخریب خانه این شهروند کرمانشاهی اقدام نموده بود که بعد از ممانعت نامبرده، مبادرت به استفاده غیرمجاز از گاز فلفل کرده و با همکاری دو تن از کارکنان زن شهرداری وی را به یکی از کمپهای ترک اعتیاد شهرداری منتقل کردند که این شهروند در راه انتقال درگذشت.
درویشیان اضافه کرد: بررسی ها نشان میدهد که مبادرت به تخریب توسط شهرداری غیرمجاز بوده و دستور کلی دادستانی کرمانشاه که شهرداری به آن برای تخریب ملک استناد میکند، تنها مربوط به پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز بوده و تجویز تخریب در این دستور وجود نداشته است.
وی بر همین مبنا تصریح کرد که به دنبال این پیگیری ها، شهردار منطقه و مدیر و معاون اجراییات شهرداری کرمانشاه برکنار و از خدمت تعلیق شده اند و پرونده ای برای رسیدگی به مسئله تحت عنوان سببیت در قتل شبه عمد در شعبه ۲ بازپرسی دادستانی کرمانشاه تشکیل شده و مبحث در حال پیگیری است.
رییس قوه قضاییه در واکنش به این گزارش موارد مطرح شده را قابل توجه دانست و اظهار داشت: در مبحث خوزستان اگر دستگاه های مربوطه به موقع اقدام می کردند، کار به اعتراضات نمی کشید و ما نباید نسبت به این کوتاهی ها و قصور و تقصیرها بی تفاوت باشیم.
همچنین اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان ها با اشاره به درگذشت سه تن از همکاران این سازمان در زندانهای کشور بر اثر مبتلا شدن به بیماری کرونا، خواهان معرفی این افراد بعنوان «شهید خدمت» شد که آیت الله رییسی در واکنش به این درخواست، اظهار داشت: حتما لازم است این مورد در ستاد ملّی مبارزه با کرونا طرح و تأیید شود چون که این عزیزان در حین خدمت با ازخودگذشتگی خویش را در معرض مبتلا شدن به کرونا قرار داند تا زندانیان به این بیماری مبتلا نشوند.
زارع پور رئیس مرکز آمار و فنّاوری اطلاعات قوه قضاییه هم در این جلسه با اشاره به راهاندازی سامانه ثبت شاهدین پروندهها در دستگاه قضایی اعلام نمود: این سامانه امکانات مناسبی را برای شناسایی افرادی که وثیقه گذاری، کفالت و یا شهادت بهعنوان حرفه آنها درآمده، فراهم میکند. بهعنوان مثال فردی در ۳۰ پرونده به عنوان شاهد حضور داشته و یا یکی از افراد تابحال کفیل ۴۵۱ متهم شده است و یا موردی وجود داشته که یک نفر تابحال ۲۰۲ بار برای پروندهها وثیقه تودیع کرده است که فعالیت سامانه جدید از این سوءاستفادهها جلوگیری خواهد نمود.
تأمین نیاز مسکن همکاران قضایی در زمین غیرقانونی ممنوع است
رییس قوه قضاییه همینطور در واکنش به گزارش یکی از مسؤلان عالی قضایی کشور درباره استقبال مردم از ورود دستگاه قضایی به تصرّفات غیرمجاز افراد و دستگاهها در اراضی ملّی تصریح کرد: این مسأله درباره همکاران ما در قوه قضاییه هم صدق میکند. مسؤلان استانها باید به شدت مراقبت کنند که برای تأمین مسکن و نیاز کارکنان و قضات، مسیرهای کاملاً قانونی طی شود، چون که سوءاستفاده از جایگاه و موقعیت های شغلی به قیمت آبروی دادگستری تمام میشود. ما با تأمین نیاز موافقیم، اما نه به قیمت آبروی دادگستری و مقام معظم رهبری هم فرمودند حتی نباید مسجد و مدارس علمیه هم در زمین غیرقانونی ساخته شود.
همچنین مبحث بازبینی در نحوه اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص اعاده دادرسی در مورد آراء صادره از محاکم که خلاف بین شرع و یا قانون تشخیص داده می شود هم در دستور کار دو جلسه اخیر شورایعالی قوه قضاییه قرار گرفت که بعد از بررسی های دقیق و کارشناسی، جمع بندی در این مورد به کمیسیون تخصصی به ریاست معاون اول قوه قضائیه ارجاع شد تا نتیجه جهت تصویب نهایی به رئیس قوه قضائیه تقدیم شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب