حمایت قاطع نمایندگان از وزیر کشور

حمایت قاطع نمایندگان از وزیر کشور

به گزارش سیاسی، ایرنا نوشت: در حالی که زنگ انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با شروع پیش ثبت نام ها و تشکیل ستادهای انتخابات در سراسر کشور به صدا درآمده و وزارت کشور به عنوان فرمانده و مجری انتخابات کارهای اجرائی آنرا کلید زده است، برخی نمایندگان با لجاجت سیاسی اهتمام در دامنه دار کردن این تقابل را دارند.



احمد وحیدی وزیر کشور هفدهم مرداد میهمان کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی بود تا به سوالات و ابهامات نمایندگانی که قصد دارند استیضاح وی را کلید بزنند، پاسخ گوید. باآنکه این گروه از نمایندگان می گویند که تقاضای آنان ارتباطی به بخشنامه انتخاباتی خردادماه ستاد انتخابات کشور ندارد اما نگاهی به عملکرد آنان در خلال دو ماه گذشته موید آن است که آنان بنا دارند برای مقابله با وزیر، حتی از سفارش های رهبر انقلاب هم چشم پوشی کنند.

ماجرای تقاضای استیضاح وزیر کشور به بخشنامه معاون سیاسی و رئیس ستاد انتخابات کشور برمی گردد که از استانداران و فرمانداران درخواست شده بود با عنایت به قرار گرفتن در سال پایانی مجلس که انتخابات هم در اسفند سال جاری برگزار می شود، به سبب ایجاد عدالت تبلیغاتی میان داوطلبان ورود به مجلس و شفافیت هرچه بیشتر فرآیند انتخابات، تمهیداتی در مورد نحوه همراهی نمایندگان در برنامه های دولتی و افتتاح پروژه های عمرانی در نظر گرفته شود.

در پی گلایه برخی نمایندگان به این موضوع، وزیر کشور دستور به حذف بندهای ۲، ۴، ۶ و ۷ این بخشنامه داد اما برخی نمایندگان مجلس به رغم برطرف شدن علت اعتراضشان، همچنان بر استیضاح وحیدی اصرار دارند؛ این درحالی ست که تعدادی از نمایندگان مجلس امروز در اطلاعیه ای تاکید کردند استیضاح وزیر کشور با عنایت به قرار داشتن در آستانه انتخابات مجلس دوازدهم به مصلحت کشور و مردم نیست و مسائل را باید با همدلی قوا حل و فصل کرد.

نمایندگان در این بیانیه تاکید نمودند، وزیر کشور با صدور بخشنامه جدید اشتباهات و اشکالات پیش آمده را اصلاح کرده است. همینطور با عنایت به آغاز نام نویسی دوازدهمین دوره انتخابات دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و لزوم برگزاری انتخابات با شکوه و با مشارکت بالا و به سبب ثبات در مدیریت برای برنامه ریزی دقیق و درست برای این امر خطیر، از همکاران خود خواستند به سبب صیانت از اصول قانون اساسی به دنبال صدور نامه مذکور به دنبال استیضاح وزیر کشور بوده اند از استیضاح وزیر کشور منصرف گردیده و درصورتیکه اصرار بر این امر را دارند به پس از انتخابات موکول نمایند.

در این بیانیه خاطرنشان شد که بطور قطع وحدت، همدلی و همراهی قوای سه گانه با رعایت اصل تفکیک قوا باعث حل بهتر مشکلات مردم عزیر و رضایت مقام معظم رهبری و یاس و ناامیدی دشمنان ملت ایران می باشد.

علاوه بر این بیانیه تعدادی از نمایندگان مجلس در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا تاکید نمودند با عنایت به اصلاح بخشنامه از جانب وزیر، دامنه دار کردن مبحث و پیوند زدن آن به استیضاح وزیر کشور و یا برکناری معاون سیاسی وی نه تنها به صلاح نیست بلکه این شائبه را تقویت می کند که نمایندگان بر مبنای منافع شخصی و با هدف اثرگذاری بر انتخابات آینده به رویارویی با وزیر کشور پرداخته اند که با عنایت به گستره وسیع دامنه فعالیتهای این وزارت خانه، هزینه آنرا باید مردم تحمل کنند.

جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با تکیه بر این که در این شرایط حساس مخالف استیضاح وزیر کشور است، اظهار داشت: با عنایت به حمایت قاطبه نمایندگان از عملکرد قوی وزیر کشور، مبحث استیضاح به نتیجه نمی رسد.

نماینده مردم مرودشت در مجلس در رابطه با این که چرا به رغم تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص عدم دخالت نمایندگان در عزل و نصب ها، بعضی از نمایندگان به عزل معاون سیاسی وزیر کشور اصرار دارند، خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری بر تعامل بین قوا تاکید داشتند، نباید در این شرایط نمایندگان حساسیت بیشتری در این مورد نشان دادند. چون که شخص وزیر اشکالات بخشنامه را پذیرفت و نسبت به اصلاح آن اقدام نمود و از سویی دخالت در عزل و نصب ها خلاف منویات رهبری است.

حسین بامیری نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی، اصرار بعضی از نمایندگان به عزل معاون سیاسی وزیر کشور یا استیضاح وحیدی را درست کردن خوراک رسانه ای برای معاندان نظام عنوان و بر پرهیز از این حاشیه سازی تصریح کرد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها خاطرنشان کرد: در شرایط حساس کشور و سال انتخابات مجلس، باید نمایندگان هوشیار باشند که خوراک رسانه ای برای رسانه های معاند ایجاد نکنند و از هر گونه مبحث حاشیه ای که سبب اختلاف افکنی بین دولت و مجلس می شود، پرهیز کنند.

یعقوب رضازاده نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی وزیر کشور را موثرترین و کارآمدترین عضو کابینه دولت سیزدهم عنوان و تصریح کرد: استیضاح وزیر کشور فعلاً در دستور کار مجلس قرار نگرفته و امیدوارم آن تعداد از نمایندگان معدودی که ظاهرا استیضاح را در برنامه خود قرار داده اند، آنرا منتفی کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در این برهه حساس زمانی و قرار گرفتن در آستانه پیاده روی اربعین، امیدواریم استیضاحی صورت نگیرد.

زهرا شیخی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نمایندگان نباید درگیر مسائل حاشیه ای شوند، اظهار داشت: با توجه به این که در آستانه انتخابات مجلس دوازدهم هستیم و اربعین حسینی (ع) در پیش است، با استیضاح وزیر کشور مخالفم.

رییس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به نظر می آید به جای دعوای سیاسی، اگر حل دغدغه های مردم محور گفتمان سه قوه قرار بگیرد، مردم بیشتر به نشاط و آرامش خواهند رسید و رفتار ما سبب عدم هماهنگی و ناسازگاری نخواهد شد.

حسین محمدصالحی دارانی با اشاره به اینکه استیضاح وحیدی را به صلاح نمی دانم، عنوان کرد: نمایندگان اولویت کار خویش را بر رفع مشکلات کشور بگذارند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور ضمن اشاره به تلاش دشمنان نظام برای ضربه زدن به وحدت قوای سه گانه عنوان کرد: برای امنیت و آرامش مردم احتیاج به همراهی و همدلی بیشتر مسئولان نظام است در شرایط فعلی هم طرح استیضاح به صلاح کشور نیست.

وی خطاب به نمایندگان تصریح کرد: نمایندگان با سعه صدر بیشتری به مسائل توجه نمایند و اولویت کار خویش را بر رفع مشکلات کشور بگذارند.

ابراهیم متینیان نماینده مردم رامهرمز در مجلس با اشاره به اینکه در سال پایانی مجلس یازدهم و در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی استیضاح وزیر کشور در شان مجلس نیست، اظهار داشت: معتقدم دشمنان نظام اسلامی منتظر چنین روزی بودند و ما نباید اقداماتی انجام دهیم که دشمنان ملت ایران خوشحال شوند و خیال باطل کنند که انشقاقی بین دولت و مجلس رخ داده است.

وی با اشاره به اینکه مخالف استیضاح وزیر انقلابی است، تصریح کرد: احتمال می رود، طرح استیضاح به رای گذاشته نشود و مجلس و دولت به صورت توافقی این مسئله را حل و فصل کنند.

احمد راستینه در اینباره اظهار داشت: استیضاح وزیر کشور به صلاح نیست چونکه مجلس باید از یکپارچکی و استقامت دولت حمایت کند تا وزارت کشور بتواند به وظایف قانونی خود در برگزاری انتخابات سالم و ایمن با مشارکت حداکثری به درستی عمل کند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وزارت کشور برای رسیدن به اهداف انتخابات که مولفه های آن سلامت، ایمنی و مشارکت است احتیاج به حمایت مجلس دارد و من از همه نمایندگان می خواهم که به دولت کمک کنند تا وزارت کشور در بستری آرام بتواند این انتخابات را بهتر از سالهای گذشته مدیریت کند.

قدرت اله حمزه شلمزاری نماینده مردم اردل و فارسان از نمایندگان و دولتمردان خواست فارغ از دعوای سیاسی، به جای پیگیری استیضاح وزیر کشور در جهت حل مشکلات مردم اقدام نمایند.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها با اشاره به اینکه شعار هر دو قوه کوشش برای بهبود شرایط مردم است، اظهار داشت: وقتی مجلس و دولت دغدغه مشکلات مردم را دارند، باید هر دو قوه بخصوص نمایندگان به جای پیگیری استیضاح وزیر کشور، در جهت حل مشکلات مردم گام بردارند. نمایندگان مجلس و دولت باید بدانند که عالم محضر خداوند است و در روز قیامت نتیجه اعمال و کارهایی که انجام داده ایم، خواهیم دید.

حجت الاسلام مجیدنصیرایی با اشاره به اینکه استیضاح وزیر کشور بحثی حاشیه ای است، اظهار داشت: در چند ماه باقی مانده تا انتخابات پیش رو نباید وقت مجلس را صرف مسائل حاشیه ای شود چونکه به مصلحت کشور نیست.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: هر اقدامی که بخواهد به حاشیه ها بپردازد و فکر و ذهن مجلس، دولت و مسئولان را مشغول حاشیه ها کند، اشتباه است؛ وزیر کشور با بخشنامه ای که صادر کردند اشکالات را بطرف نمودند به هر حال این حق را مشروع می دانیم که دوستان در مجموعه دولت در حیطه شرعی خودشان بدور از فشارها و تهدیدها به کار خود در قالب قانونی و اختیاراتشان ادامه دهند.

فریدون عباسی دوانی نماینده مردم کازرون و کوه چنار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طرح مبحث استیضاح وزیر کشور و پیگیری این مسئله در مجلس ضرورتی ندارد و باید اجازه دهیم دولت و وزارت کشور اقتدار داشته و در مقابل مشکلات مردم پاسخگو باشند.

عضو فراکسیون انقلاب مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی نمایندگان نسبت به انتخاب برخی استانداران و فرمانداران اشکالاتی مطرح می کنند که این کار در حد مطرح کردن و بیان نظر کافی است اما این که بخواهند بر تغییر استاندار یا فرماندار پافشاری کنند درست نیست چون که این کار حیطه اختیارات دولت می باشد.

حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس هم نسبت به اصرار برخی نمایندگان برای استیضاح وزیر کشور انتقاد نمود.

عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ادامه دادن مسأله فوق این مورد را در ذهن مردم تداعی می کند که اگر تصمیمی به خود نمایندگان ضرر و زیان وارد کند با جدیت دنبال خواهند کرد. اما در اصلاح موضوعات عمومی جامعه، فرهنگی و اقتصادی کوتاهی می کنند. ازاین رو از نمایندگان می خواهم به سبب تعامل و رفع مشکلات مردم این مسأله را اصلاً دنبال نکنند چون که ذهنیت بدی برای مردم بوجود می آورد.

علی اکبر علیزاده با اشاره به اینکه مجلس باید به جای انتشار بیانیه ضد وزارت کشور، تعامل با دولت را در دستور کار خود قرار دهد، اظهار داشت: آقای وحیدی با بالاترین رای اعتماد وکلای ملت، مسئولیت وزارت کشور را بر عهده گرفت و باید با حمایت نمایندگان در جهت حل مشکلات مردم این مسئولیت را ادامه دهد.

عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب مجلس شورای اسلامی با تکیه بر این که فضای سیاسی و اقتصادی کشور نیازمند آرامش است، عنوان کرد: این مورد مورد تاکید رئیس مجلس و رئیس جمهور قرار گرفته است مقام معظم رهبری هم بر ضرورت تعامل بین دو قوه و دوری از حاشیه ها تاکید نمودند.

مصطفی نخعی به نمایندگان پیشنهاد کرد به جای دادن بیانیه ضد وزیر کشور، همدلی و تعامل سازنده با دولت را برای رفع مشکلات و دغدغه های مردم سرلوحه کار خود قرار دهند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایط فعلی مجلس و دولت برای حل مشکلات مردم نیازمند تعامل حداکثری هستند و معاون سیاسی وزیر کشور در سمت های قبلی خود تلاشهای بسیاری را عرضه کرده بود و همه قدردان زحمات وی هستند.

علیرضا بسطامی در رابطه با بیانیه منتسب به برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضد عملکرد وزیر کشور اظهار داشت: این بیانیه را نخواندم و امضا هم نکردم؛ اما این که یک اطلاعیه ای صادر و به همه نمایندگان مجلس نسبت داده شود، درست نیست.

عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از رفتار پوپولیستی برخی نمایندگان در سال برگزاری انتخابات اظهار داشت: این رفتارها را در سال انتخابات درست نمی دانم. چون که وزیر کشور یکی از وزرای جهادی و انقلابی دولت سیزدهم است که تابحال عملکرد قابل قبولی از خود به جا گذاشته است؛ از طرفی تقابل بین قوا در نظام جمهوری اسلامی به سود مردم و مسئولان نیست و برکت در وحدت بین قوا و نیروهای انقلاب است.

غلامحسین رضوانی نماینده مردم تهران در مجلس در مورد بیانیه منتسب به برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضد عملکرد وزیر کشور اظهار داشت: در شرایط فعلی چنین اقداماتی به نفع کشور نیست و نباید مسائل را پیچیده نماییم.

رییس کمیسون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلام تصریح کرد: در شرایط کنونی تعامل بین مجلس و دولت بسیار حائز اهمیت می باشد و دو طرف باید رعایت موضوعات کنند تا بتوانند در سایه همدلی مشکلات کشور را مرتفع سازند.

محمدصالح جوکار اظهار داشت: شرایط زمانی ایجاب می کند که نگاه تعاملی دولت و مجلس تقویت شود و با همدلی مشکلات کشور را حل نماییم.

علی بابایی کارنامی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در رابطه با اصرار بعضی از نمایندگان برای عزل معاون سیاسی وزیر کشور اظهار داشت: نمایندگان مجلس و وزرای دولت هر کدام اختیارات قانونی خویش را دارند و نمایندگان نمی توانند به مسئول دستگاه اجرایی یا وزیر کشور اصرار کنند که معاون سیاسی خویش را عزل کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اصرار بعضی از نمایندگان برای عزل معاون سیاسی وزیر کشور را احساسی دانست و اظهار داشت: نمایندگان نمی توانند به مسئول دستگاه اجرایی یا وزیر کشور اصرار کنند که معاون سیاسی خویش را عزل کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: قوای سه گانه باید مستقل از هم و بدون دخالت در کار یکدیگر اصل تفکیک قوا را رعایت نمایند و وظایف خویش را در قالب این اصل انجام دهند، اما متاسفانه ذات بعضی از مسئولان قوا اینست که از حیطه ای که قانون برای آنها مشخص کرده، راضی نیستند و در کار بقیه قوا سَرَک می کشند.

جواد کریمی قدوسی با اشاره به اینکه شکایتی در مورد طرز کار مجلس به کمیسیون اصل ۹۰ عرضه کردم، اظهار داشت: فشار مجلس در جابجایی معاون سیاسی کاملا خلاف مصلحت، عدالت و مصداق دخالت در کار قوه مجریه است.

وی افزود: در شکایتم به طرز کار قوه مقننه سه سر فصل مهم ذکر شده و این که نمایندگان پس از پرداختن به وظایف قانونی خود در سه حوزه کاملا فعال هستند: در عزل و نصب های مدیران دولتی، در پیدا کردن سرمایه گذار برای طرح های سرمایه گذاری و پیدا کردن پیمانکار برای طرح های عمرانی.

احمد راستینه اظهار داشت: این که عده ای از نمایندگان به مبحث عزل و نصب معاون وزیر ورود پیدا می کنند، قابل پذیرش نمی باشد و نباید صورت گیرد.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس اظهار داشت: عزل و نصب معاون سیاسی در اختیار شخص وزیر کشور است و ورود عده ای از نمایندگان به این مورد قابل پذیرش نمی باشد. همینطور رهبر معظم انقلاب به نمایندگان در خصوص پرهیز از دخالت در عزل و نصب مدیران دولتی تاکید نمودند و این که قوا باید با یکدیگر تعامل داشته باشند نه این که در انتصابات هم ورود کنند.

روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: بنا بر تاکید موکد رهبر انقلاب نمایندگان نباید در عزل و نصب مدیران دولتی دخالتی کنند؛ این مورد چندین بار از جانب رهبر انقلاب به نمایندگان سفارش شده است.

وی با اشاره به اینکه نمایندگان نباید در عزل و نصب مدیران دولتی دخالت کنند، اظهار داشت: ابلاغیه انتخاباتی وزارت کشور کاملا درست بود و برخوردی که بعضی از نمایندگان با این قضیه داشتند، وجاهت قانونی نداشت و مجلس را زیر سوال برد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: قالیباف باید ثابت کند که در عزل و نصب های کشور و انتخابات دخالتی ندارد و مسائل انتخابات داخلی مجلس را مدیریت نمی کند؛ اگر اینها را اثبات کرد شما باور کنید که این کار را انجام نمی دهد.

بیژن نوباوه با اشاره به اینکه نمایندگان به صورت مستقل در عزل و نصب ها دخالت نمی کنند، عنوان کرد: اگر نماینده ای در عزل و نصب دخالت آشکار کند خلاف قانون، عرف و اخلاق است اما این که بدون نظر نمایندگان هر اقدامی در حوزه انتخابیه نمایندگان صورت گیرد هم پسندیده نیست.

نماینده قائنات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در شروع سال و دیدار با نمایندگان به این مورد تاکید فرمودند که مجلس تمام تمرکز خویش را بر حل مشکلات اساسی کشور قرار دهد و قوه مقننه و مجریه به نحوی عمل کنند که حل مشکلات برای مردم ملموس شود. چون که یکی از دغدغه های ایشان دوری دو قوه از حواشی است.

سلمان اسحاقی ضمن اشاره به تلاش برخی نمایندگان برای برکناری معاون سیاسی وزیر کشور اظهار داشت: نمایندگان به اقدام غیرشرعی دخالت در انتصابات اصرار نکنند.

وی تصریح کرد: گر بین دولت و مجلس تعامل ایجاد شود اتفاق های خوبی نظیر تصویب لایحه واردات خودرو های کارکرده، کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی و کاهش حقوق گمرکی دارو و تجهیزات پزشکی و نظایر آنها رخ می دهد در غیر این صورت مردم متضرر می شوند.

حجت‎ الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی جابجایی معاونان را جزو اختیارات و وظایف وزیر کشور دانست و سفارش کرد که این مسأله به خود دولت واگذار شود تا سبب ایجاد چالش میان قوای مجریه و مقننه نشود.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به نحوه برخورد نمایندگان مجلس با بخشنامه وزارت کشور در مورد انتخابات اظهار داشت: با توجه به این که وزیر کشور این بخشنامه را اصلاح کرد، نگرانی نمایندگان برطرف شد و دلیلی ندارد این مورد به بهانه های مختلف باز مطرح شود.

وی افزود: برای حفظ تعامل مثبت نباید این رویه را بیشتر از این کش پیدا کند. پیگیری بعضی از نمایندگان، این مسأله در آستانه انتخابات مجلس، حاشیه ساز خواهد شد و نمایندگان باید طوری عمل کنند که به چالشی بین دولت و مجلس منجر نشود.

هادی بیگی نژاد نماینده مردم ملایر در مجلس اظهار داشت: دعوای دولت و مجلس بر سر این مورد به صلاح نیست. من امضای خود برای استیضاح وزیر کشور را پس گرفتم به این علت که استیضاح وزیر کشور به برکناری معاون سیاسی تنزل یافته است.

عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب مجلس ضمن اشاره به تاکید رهبر انقلاب در خصوص عدم دخالت نمایندگان در عزل و نصب ها تصریح کرد: دعوای بین دولت و مجلس بر سر معاون سیاسی را به صلاح نمی دانم.

فریدون عباسی از نمایندگان شاخص جریان اصولگرایی در مجلس اظهار داشت: نمایندگان حق عزل و نصب مدیران دولتی را ندارند و این یک قانون است که عزل و نصب در سلسله مراتب دولتی صورت می گیرد.

نماینده مردم کازرون در مجلس ضمن اشاره به این که بندهای مورد نظر نمایندگان از بخشنامه انتخاباتی وزارت کشور حذف گردیده است و پیگیری آن موضوعیت ندارد، اظهار داشت: ما باید به اقدام وزیر احترام بگذاریم و مبحث را ادامه ندهیم.

وی ضمن اشاره به تاکید رهبر انقلاب در خصوص عدم دخالت نمایندگان در عزل و نصب ها بیان داشت: قانونی وجود ندارد که نماینده مجلس حق عزل و نصب دارد ولی به صورت نانوشته و عرفی معمولاً برای انتخاب استانداران نظر نمایندگان آن استان را دریافت می کنند.

مهرداد ویس کرمی نماینده مردم خرم آباد در مجلس در رابطه با خصوص اصرار بعضی از نمایندگان برای برکناری معاون سیاسی وزیر کشور اظهار داشت: در جلسه غیرعلنی که با حضور نمایندگان و وزیر کشور جهت بررسی این مورد برگزار شد، آقای وحیدی هیچ قولی برای برکناری معاون سیاسی به نمایندگان نداد.

عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اصرار کردن بر برکناری معاون وزیر کشور به صلاح نیست و به نظر من نوع ورود مجدد آقای قالیباف به این مورد دقیق نبود.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس افزود: وزیر کشور در حضور نمایندگان هم هیچ قولی در خصوص برکناری معاون سیاسی به رئیس مجلس نداد و شاید در گفتگوی تلفنی خصوصی چنین قولی به رئیس مجلس داده باشد یا برداشتِ آقای قالیباف از صحبت های وزیر این گونه باشد.

نماینده مردم شهرکرد در دفاع از رویکرد وزارت کشور برای پیگیری شفافیت و سلامت انتخابات پیش رو مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وزیر کشور از چهره های موفق دولت و دارای سابقه قابل قبول همراه با تلاشهای موثر در دفاع از فرهنگ و هویت ایرانی - اسلامی و مقابله با صدمه های اجتماعی و دارای کارنامه قوی برای فعال کردن عرصه های مختلف مدیریتی در جهت حکمرانی ایرانی - اسلامی است.

احمد راستینه اضافه کرد: عملکرد وحیدی نشان داده که در هر جایگاهی، بن بست شکن بوده و خدمات شایسته ای به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران عرضه کرده است.

وی با اشاره به اینکه نمایندگان اجازه دخالت در عزل و نصب مدیران دستگاههای اجرایی را ندارند، اظهار داشت: در رابطه با معاونت سیاسی وزارت کشور باید احمد وحیدی تصمیم گیری کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در دفاع از رویکرد وزارت کشور برای پیگیری شفافیت و سلامت انتخابات مجلس شورای اسلامی که مقرر است اسفند سال جاری برگزار شود، عنوان کرد: این که در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، چارچوب هایی از جانب رئیس ستاد انتخابات کشور مشخص شود، نگاهی است که در انتخابات سالهای گذشته هم مدنظر بوده است.

رضا تقی پور انوری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تلاش برخی نمایندگان برای استیضاح وزیر کشور را تقابل با وحدت ملی عنوان نمود و اظهار داشت: فلسفه انتخابات حضور گروههای مختلف در جهت ارتقاء کشور است.

وی با اشاره به اینکه صدور بخشنامه از جانب وزارت کشور برای سلامت انتخابات و مشارکت بیشتر مردم در این اتفاق مهم می باشد، اضافه کرد: این که بعضی از نمایندگان مجلس در جزئیات این مصوبه حساسیت هایی را نشان می دهند، به نظر می آید خارج از انصاف و قاعده دوستی و برادری است.

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با تکیه بر اهمیت توجه به اولویت ها در کشور و شناخت آنها توسط کارگزاران نظام عنوان کرد: امروز همه مسؤلان و کارگزاران نظام در همه بخش های کشور باید به اولویت ها و مسائل مهم کشور توجه نمایند. چون که امروز اقتصاد و کمک به آرامش اجتماعی و روانی جامعه از ضروریات رشد اقتصادی می باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تکیه بر ارتباط مستمر وزیران با مجلس خاطرنشان کرد: آقای وحیدی قبل از تصدی مسئولیت وزارت کشور، سوابق درخشانی در دفاع مقدس و نظام دارند و معتقدم در این قضیه، وزیر کشور و معاون سیاسی وی مظلوم واقع شدند.

وی اضافه کرد: طرح مسائل حاشیه ساز سیاسی که مشکلی از مشکلات کشور را هم رفع نمی کند، بخصوص مسائلی که از راه گفت و گو و تفاهم میان دولت و مجلس قابل حل است، جزو مسائل اولویت دار ما نیست.

حمیدرضا فولادگر نماینده سابق مجلس در رابطه با بخشنامه اخیر انتخاباتی وزارت کشور به چهار دوره تجربه حضور خود در مجلس شورای اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: افراد در طول دوره نمایندگی باید بشکلی فعالیت کنند که اگر بخواهند دوره بعد هم نامزد شوند و به مجلس بیایند مردم به او بعنوان فردی که وظایف نمایندگی اش را در قانونگذاری، نظارت و حضور در صحن علنی، کمیسیون ها و پیگیری مشکلات حوزه انتخابیه به خوبی انجام داده، اعتماد کنند.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نباید نگاه صفر و صدی به بخشنامه اخیر انتخاباتی وزارت کشور داشت، اظهار داشت: این بخشنامه در جهت حفظ سلامت انتخابات، عدم شرایط تبعیض و وجود عدالت در انتخابات بوده است اما شاید زمان صدور آن کمی زودهنگام بود.

وی اضافه کرد: این موضوعی نیست که فقط در ماه های منتهی به انتخابات نتیجه بدهد. من این مورد را به تجربه درک کرده ام که مردم این گونه نیستند که عملکرد نماینده را در فقط در ماه های آخر ببینند و این یک اصل است که فعالیت نماینده در دوره نمایندگی باید بشکلی باشد مردم به وی اعتماد پیدا کنند.

مهرداد ویس کرمی نماینده مردم خرم آباد در مجلس اظهار داشت: برگزاری سالم انتخابات به تعبیر رهبر معظم انقلاب مطالبه عمومی و حق الناس است و فضای روانی و فیزیکی انتخابات باید بشکلی باشد که هم مردم انتخابات پرشوری داشته باشند و هم از رأیی که می دهند مراقبت شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نحوه مواجهه بعضی از نمایندگان با وزیر کشور در جلسه غیرعلنی مجلس در رابطه با ابلاغیه اخیر انتخاباتی درست نبود، خاطرنشان کرد: وزارت کشور به صورت طبیعی بعنوان مجری انتخابات وظیفه دارد که بی طرفی خویش را در انتخابات حفظ کند و حتی اگر کسی در درون خود علاقه ای به شخص یا گروهی دارد نباید در عمل به هیچ عنوان ظهور و بروز داشته باشد و این مطلبی است که همه آنرا حداقل در مقام شعار قبول دارند.

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس اظهار داشت: اگر دولت ها به درستی کار خویش را انجام دهند و دغدغه های مردم را در استان ها و شهرستان ها به درستی پیگیری کنند، برای مردم وقت گذاشته و درد و دل آنها را بشنوند و مشکلاتشان را پیگیری کنند، نیازی به رجوع مردم به نمایندگان نیست و نمایندگان مجلس می توانند به وظیفه اصلی شان که قانونگذاری و نظارت بر عملکرد مسؤلان اجرایی می باشد بپردازند.

وی با انتقاد از ابلاغیه انتخابیه وزارت کشور اظهار داشت: دولت و مجلس امروز باید دست در دست هم در جهت حل مشکلات مردم گام بردارند. نباید محدودیتی برای نمایندگان در جهت پیگیری مشکلات و مطالبات مردم ایجاد شود.

نایب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس خاطرنشان کرد: اقدام وزیر کشور در لغو ابلاغیه انتخاباتی ستاد انتخابات اقدام بسیار درستی بود با اصلاحیه بموقع وزیر کشور باید این ماجرا فیصله یافته و تمام شود. ادامه این ماجرا به صلاح نیست.

محمدرضا میرتاج الدینی نایب رییس فراکسیون انقلاب مجلس شورای اسلامی، ابلاغیه انتخاباتی وزارت کشور را در جهت حفظ بی طرفی دولت در انتخابات دانست و به نمایندگان سفارش کرد، مراقب باشند بگونه ای عمل کنند که شائبه سو استفاده از امکانات و موقعیت شان در انتخابات ایجاد نشود.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی بیان نمود: به نظر من با تعامل دولت و مجلس این ابهام قابل حل است وزیر کشور هم با ابلاغیه دوم ابهامات را برطرف کرد.

علی اکبر علیزاده نماینده مردم دامغان در مجلس با اشاره به اینکه استیضاح وزیر کشور یا کوشش برای برکناری معاونین وی تندروی است، اظهار داشت: نمایندگان به هیچ عنوان حق دخالت در برکناری مدیران را ندارند.

عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اضافه کرد: نمایندگان مجلس در طول ۴ سال اجبارا برای حل مشکلات مردم استان و پیگیری پروژه ها باید جلساتی با مسؤلان دولتی در سطوح مختلف داشته باشند و بازدیدهایی را از پروژه ها انجام دهند.

حسین جلالی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هدف بخشنامه رئیس ستاد انتخابات کشور را صیانت از سلامت انتخابات دانست و بیان داشت: واکنش مجلس به این مورد بسیار زشت و نامناسب بود، مجلس نگاه کلان و ملی به این بخشنامه نداشت، بلکه نگاهی شخصی و منفعت طلبانه را دنبال کرد.

نماینده مردم رفسنجان اضافه کرد: آن چیزی که ابلاغ گردید، مرّ قانون بود و مجلس هم بعنوان قانونگذار باید حرمت این بخشنامه را حفظ کند از قدیم گفتند «حرمت امام زاده را متولی نگه می دارد» مجلس باید به قانون احترام بگذارد.









بیشتر بخوانید:
نماینده مجلس: استیضاح وزیر کشور در سال انتخابات به صلاح نیست

دودستگی در مجلس بر سر استیضاح وزیر کشور










۲۱۶۲۱۷







منبع:

1402/05/18
22:58:36
5.0 / 5
515
تگهای خبر: آموزش , ایران , برنامه , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سیاسی بین الملل