آذربایجان شرقی تنها استانی که در انتخابات اسفند ۱۴۰۲، اصلاح طلبان در آن پیروز شدند

آذربایجان شرقی تنها استانی که در انتخابات اسفند ۱۴۰۲، اصلاح طلبان در آن پیروز شدند

به گزارش سیاسی رفتار انتخاباتی مردم استان آذربایجان شرقی تا پیش از این نشان می داد که در کنار انتخاب قومیتی، توجه به گرایش سیاسی و عملکرد کاندیداها هم مورد توجه مردم بود و بخصوص در شهر تبریز، انتخاب مردم سیاسی تر بود؛ انتخابی که علاوه بر مردان، در جمعیت زنان این استان هم رفتارهای سیاسی تری را در بر می گرفته است.


به گزارش سیاسی به نقل از خبر آنلاین، روزنامه هم میهن نوشت:
در مجلس یازدهم از ۱۹ نماینده استان آذربایجان شرقی، ۱۰ نفر از جریان های مستقل و اصلاح طلب (۲ اصلاح طلب و ۸ مستقل) و ۹ نفر از جریان اصولگرا به مجلس رفتند و در مجلس دوازدهم از ۱۳ نماینده منتخب مرحله اول ۱۰ نفر از جریان های مستقل و اصلاح طلب که بعضی از آنها از منتقدان سرسخت دولت هستند رای آوردند.
بیت الله عبداللهی حوزه انتخابیه اهر و هریس، غلامرضا نوری قزلجه، بستان آباد، محمد باقری بناب، مجید نصیرپور، سراب، رضا علیزاده، ورزقان، فرامرز شهسواری، هشترود و چاراویماق، مریم عبداللهی، میانه، زهرا خدادادی، ملکان و لیلان، سیدفرید موسوی، مراغه و عجب شیر، مسعود پزشکیان، تبریز، آذرشهر و اسکو، عزت الله حبیب زاده، مرند و جلفا از اصلاح طلبان و ۳ نفر (بهنام رضوانی کلیبر، خداآفرین و هوراند، روح الله متفکرآزاد، تبریز، آذرشهر و اسکو و رضا علیزاده، ورزقان) از جریان اصولگرا به مجلس رفتند.
تکلیف ۱۳ نماینده این استان در دور اول انتخابات مشخص شد و ۶ نماینده دیگر در دور دوم تعیین تکلیف خواهند شد. در انتخابات این دوره، رکورد کاهش مشارکت در این استان به ثبت رسید و از پایین ترین میزان مشارکت در دور اول و یازدهم که ۴۳ درصد بود هم عبور کرد.
رفتار انتخاباتی مردم این استان تا پیش از این نشان می داد که در کنار انتخاب قومیتی، توجه به گرایش سیاسی و عملکرد کاندیداها هم مورد توجه مردم بود و بخصوص در شهر تبریز، انتخاب مردم سیاسی تر بود؛ انتخابی که علاوه بر مردان، در جمعیت زنان این استان هم رفتارهای سیاسی تری را در بر می گرفته است.
در روستاهای این استان هم تأثیر عوامل سیاسی کمتر از عوامل قومیتی نبوده است.
برپایه اظهارات فعالان سیاسی در این استان خیلی از کاندیداها ترجیح دادند که به صورت مستقل و به دور از دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا در انتخابات شرکت نمایند و پایگاه رای خویش را با جریان حزبی از دست ندهند؛ هرچند که چهره های شاخص اصلاح طلبی همچون فرید موسوی و مسعود پزشکیان توانستند به مجلس راه یابند.
گویی در این استان نباید انتخاب افراد میانه رو را به گرایش مردم به یک جریان سیاسی خاص نسبت داد و آنها این گونه ترجیح دادند که سیاست را در کنار عملکرد و کیفیت تحلیل و ارزیابی کنند. شاید بنابراین است که با وجود ناکامی اصلاح طلبان در دریافت تایید صلاحیت از جانب شوراهای نظارت و اجرایی و فضای باز موجود برای فعالیت اصولگراها، این مستقلین و تا حدودی اصلاح طلبان هستند که پیروز انتخابات در این استان می شوند.
۲۳۳۰۲


1403/01/28
08:41:15
5.0 / 5
511
تگهای خبر: دولت , شورا , كیفیت , مجلس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
سیاسی بین الملل