وعده دروغ ازدواج چه مجازاتی دارد؟

وعده دروغ ازدواج چه مجازاتی دارد؟

سیاسی: سیاسی: وعده دروغ ازدواج زمانی که دستمایه ارتکاب جرم دیگری همچون کلاهبرداری شود قابل پیگیری و مجازات است.


به گزارش سیاسی به نقل از مهر، وعده دروغ ازدواج به مفهوم قول دادن یا وعده دادن به کسی برای ازدواج، در صورتیکه هیچ قصد یا برنامه ای برای انجام آن وجود ندارد. این نوع وعده ها به طور معمول موجب ایجاد امید و انتظارات در طرف مقابل می شوند، اما در نهایت ممکنست به سبب عدم صداقت یا تغییر نظر شخصی که وعده داده، منجر به دل شکستگی و لطمه روحی شود. این نوع وعده ها می توانند عواقب روانی و عاطفی جدی برای طرف مقابل داشته باشند، چونکه شخص ممکنست بطور عاطفی به این وعده وابسته شود و زمانی که حقیقت آشکار می شود، احساس فریب خوردن و درد می کند. در روابط انسانی، صداقت و شفافیت از اهمیت زیادی برخوردارست و وعده های ازدواج باید برمبنای نیت واقعی و تعهدات محکم باشد.
پیشنهاد دروغین ازدواج مجازات دارد؟ وعده دروغ ازدواج به تنهایی جرم نیست و یک شخص فقط به خاطر دادن یک وعده به طرف مقابل مرتکب عمل مجرمانه ای نشده و قابل مجازات نیست؛ برای اینکه هر کسی این اختیار را دارد که برای ازدواج خود تصمیم گیری های لازم را انجام دهد و اگر خلاف آن اثبات شد به صرف بر هم زدن وعده ازدواج نمی تواند جرم محسوب شود. همین طور صرف دروغ گویی در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری نشده است، مگر این که دروغ در مقام شهادت و در محضر دادگاه باشد. در قانون مجازات اسلامی هیچ بندی تحت عنوان وعده ازدواج دروغین وجود ندارد، در این شرایط هر شخصی مسئول زندگی خود است و باید تصمیماتی جهت زندگی خود بگیرد حال ممکنست این شرایط به وقوع بپیوندد یا این که مهیا نشود در هر صورت نه فقط هیچکدام از طرفین نمی توانند نسبت به این مساله شکایتی کنند بلکه کسی هم که وعده دروغ داد، مجازات نخواهد شد. در قانون ایران دروغ تنها در صورتی مجازات دارد که در مقام شهادت صورت بگیرد و یا این که فردی با وعده دروغین خود موجب شود که فرد مقابل گرفتار ضرر و زیان مالی و یا جانی و یا حیثیتی شود. با اینحال مواردی وجود دارد که فرد بوسیله وعده دروغ ازدواج، مرتکب جرم دیگری می شود که قابل مجازات است: ۱) برقرار کردن رابطه نامشروع با وعده دروغ ازدواج اگر پسری به دختری درخواست دروغین ازدواج دهد و بواسطه آن از ایشان درخواست رابطه نامشروع داشته باشد و دختر هم به سبب این که قصد ازدواج با آن مرد را دارد به خواسته او جواب مثبت دهد اما پس از مدتی متوجه شود که فریب خورده است و طرف مقابل قصد ازدواج نداشته در این صورت با ادله و مدارک لازم می تواند از آن مرد شکایت کیفری به عمل آورد.
۲) تشویق طرف مقابل به جرم بوسیله وعده دروغ ازدواج اگر کسی طرف مقابل را با وعده ازدواج دروغین تشویق به انجام جرمی کند و موجب شود که طرف مقابل یک سری جرایمی انجام دهد، هر چند شخصی که خود مرتکب جرم شده مورد مجازات قرار می گیرد، اما آن شخصی که او را تشویق به جرم کرده به سبب معاونت در جرم مورد مجازات قرار می گیرد. ۳) گرفتن مبلغی پول از جانب مقابل بوسیله وعده دروغین ازدواج اگر مرد یا زنی بواسطه وعده دروغین ازدواج از جانب مقابل مبلغی دریافت کند؛ شخص زیان دیده می تواند تحت عنوان جرم کلاهبرداری از جانب مقابل شکایت کند. کلاهبرداری بوسیله گرفتن وجه با وعده دروغین ازدواج گرفتن وجه با وعده ازدواج دروغین، مصداق بزه کلاهبرداری است. در این خصوص می توان به یک رأی دادگاه تجدیدنظر استان تهران درباب بهتان کلاهبرداری در مورد گرفتن وجه با وعده دروغین ازدواج اشاره نمود. طبق رأی صادره گرفتن وجه با وعده دروغین ازدواج منطبق با ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب سال ۱۳۶۷ تشخیص داده شد و متهم به تحمل یکسال حبس تعزیری، رد مال و پرداخت جزای نقدی به همان مبلغ گرفتن شده محکوم شد.


منبع:

1404/01/18
12:50:15
5.0 / 5
20
تگهای خبر: ارتش , ایران , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
لینک دوستان سیاسی
سیاسی بین الملل